Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Στο Δήμο Αιγάλεω ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στο Δήμο Αιγάλεω ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Τον Δήμο Αιγάλεω επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Αιγάλεω κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18,8 εκ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κου Πατούλη ήταν το Δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος Αιγάλεω με στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου. Εκεί ο Περιφερειάρχης είχε μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων για το Δήμο Αιγάλεω, ενώ έγινε και συζήτηση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και άλλων έργων μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να ωριμάσουν και επιπλέον έργα που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής.

Κατόπιν, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στο γήπεδο Εδέσσης, το οποίο αναβαθμίστηκε και εξοπλίστηκε με νέο χλοοτάπητα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ύψους 800.000,00 ευρώ. Εν συνεχεία, ο κος Πατούλης μετέβη στην «γωνιά ανακύκλωσης», μια από τις χίλιες που προγραμματίζει η Περιφέρεια σε όλη την Αττική. Ο κος Πατούλης, έκλεισε τον κύκλο επισκέψεων στο Δήμο Αιγάλεω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Π. Καλδή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γ. Γκίκα, υπογράμμισε τον διαρκή στόχο της Περιφέρειας που είναι να βρίσκεται στο πλευρό κάθε Δήμου της Αττικής, ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έγιναν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αλλά και σε αυτά που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, στο Δήμο Αιγάλεω επισημαίνοντας :

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε τα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για το Δήμο Αιγάλεω. Με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Δήμαρχο Ι. Γκίκα, το Αιγάλεω ήδη μπαίνει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο γήπεδο αλλά και πολλά έργα ανάπλασης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το έργο κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύω ότι το Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να το αποδώσουμε.

Παράλληλα και στο Αιγάλεω, εφαρμόζεται με επιτυχία η προώθηση του νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων με την διάθεση από την Περιφέρεια, σύγχρονων απορριμματοφόρων και καφέ κάδων και την δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, διαρκείς δράσεις χρηματοδοτούνται και στον τομέα του πολιτισμού και των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ και στον τομέα της υγείας χρηματοδοτήσαμε την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας. Επιπλέον, πολλά ακόμη έργα, όπως η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, χώροι ανάπλασης και αθλητικών εγκαταστάσεων, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και βρίσκονται στην διαδικασία της δημοπράτησης.

Με αυτή την παρακαταθήκη έργων, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γ. Γκίκα για την πολύ καλή συνεργασία που επιτύχαμε, να τον συγχαρώ για το καλό έργο που κάνει για την πόλη και τους δημότες και να ευχηθώ να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον καλό δρόμο που ανοίξαμε προς όφελος των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Ι. Γκίκας ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη για την συνεχή στήριξη και την καλή συνεργασία, τονίζοντας:

«Για εμάς, πρώτα από όλα σημασία έχει η καθημερινότητα των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση εναρμονιζόμαστε με το κεντρικό σύνθημα ότι η Αττική αλλάζει, έχοντας μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη. Στόχος είναι να στραφούμε στον κόσμο και τα απόλυτα προβλήματά του, επιδιώκοντας την λύση τους. Αυτά έχουν σχέση με το περιβάλλον, έχουν σχέση με την εκπαίδευση, έχουν σχέση με πάρα πολλά πράγματα και σε αυτό είμαστε επικεντρωμένοι και με αυτό το στόχο προχωράμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη αλλά και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας γιατί πια η πολύπαθη – και τα προηγούμενα χρόνια παραμελημένη Δυτική Αθήνα – βλέπει μία ανταπόκριση στα αιτήματά της από την Περιφέρεια».

Αρέσει σε %d bloggers: