Τρίτη, 21 Μαΐου

Αποσύρει ο Γ. Πατούλης την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής

Αποσύρει ο Γ. Πατούλης την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής

Ο Γιώργος Πατούλης δεν θα είναι τελικά ξανά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές για την περιφέρεια Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής αποσύρεται από την εκλογική μάχη, μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα σήμερα το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, διαμήνυσε ουσιαστικά στον κ. Πατούλη να αποσυρθεί και προανήγγειλε ότι θα του πάρει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

“Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη και στην αυτοδιοίκηση και στο κόμμα είναι σημαντική. Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Και βέβαια είναι αυτονόητοι ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά”, δήλωσε ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Χαρδαλιά ανακοινώθηκε επίσημα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα και αφού είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, μετά το θόρυβο με το ζεϊμπέκικο Πατούλη στο Ζάππειο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γ. Πατούλη

Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος τονίζοντας:

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Αρέσει σε %d bloggers: