Σάββατο, 27 Απριλίου

Συνάντηση Επετειακής Επιτροπής «90 Χρόνια Περιστέρι»

Συνάντηση Επετειακής Επιτροπής «90 Χρόνια Περιστέρι»

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συνάντησε τα μέλη της Επετειακής Επιτροπής «90 Χρόνια Περιστέρι», στις 3 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός ότι: «Στις 18.1.1934 το Περιστέρι αποσπάσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, στον οποίο ανήκε και αναγνωρίσθηκε ως Δήμος λόγω του μεγάλου πληθυσμού του. Σήμερα, 90 χρόνια ζωής διανύει η πόλη μας, γράφοντας στου χρόνου την πορεία, τη δική της ιστορία».

Ωστόσο, η ιστορία του Περιστερίου, ξεκινά πολύ παλιά. Ευρήματα πιστοποιούν την ανθρώπινη παρουσία πριν από 25 αιώνες. Το φανερώνει η ανακάλυψη αρχαίων ευρημάτων, σαρκοφάγοι, αγγεία, μαρμάρινες επιτύμβιες πλάκες, αρχαία νομίσματα κ.ά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν προσωπικότητες της πόλης και στελέχη της δημοτικής αρχής, ανταλλάσσοντας απόψεις και προτάσεις, σχετικά με τον προγραμματισμό αφιερωμάτων, εκθέσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Περιστερίου.

Την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Ανδρέα Π. Παχατουρίδη για τη συμμετοχή τους, αποδέχτηκαν ο πρώην Δήμαρχος Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ατρόμητου, Ιατρός Λάκης Νικολάου, ο Ιατρός Χειρούργος Ιωάννης Κοζώνης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επί θητείας του αείμνηστου Δημάρχου Δ. Φωλόπουλου, Σπύρος Τσεκρέκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, ο Επιχειρηματίας Αντώνης Λακιώτης, η Ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Βαρβούνης, η Καθηγήτρια Αναστασία Καπάτου.

Στην Επετειακή Επιτροπή συμμετέχουν επιπλέον οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λύκος και Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Βαγγέλης Γιακουμής και ο Δικηγόρος Γιώργος Παχατουρίδης.

Αρέσει σε %d bloggers: