Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Το Δήμο Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Αγ. Βαρβάρας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 17 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λ. Μίχο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και αυτά που βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε αρχικά το έργο για την κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης, καθώς και επεμβάσεις στο οδόστρωμα τμήματος της οδού Ρήγα Φεραίου μεταξύ των δύο κοινόχρηστων χώρων, ένα έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Κατόπιν, επιθεώρησε τις εργασίες που αφορούν τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την δημιουργία νέων πεζόδρομων και συντήρησης παλαιών στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αστικού ιστού δημιουργώντας πεζόδρομους, χώρους πρασίνου, όδευση τυφλών, ράμπες Α.Μ.Ε.Α. και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορες οδούς και συντήρηση υπαρχόντων πεζόδρομων, έργο προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ.

Στη συνεχεία μετέβη στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την βιοκλιματική αστική ανάπλαση οδών Π. Π. Γερμανού, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και τα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Γέφυρας οδού Σαράφη που αφορούν την κατασκευή δικτύου ομβρίων της ευρύτερης περιοχής της Γέφυρας Σαράφη από ΒΔ μέχρι ΝΑ με αποδέκτη τον υφιστάμενο συλλεκτήρα επί της οδού Σίφνου, ένα έργο προϋπολογισμού, μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση 713.400 ευρώ.

Κατόπιν, επιθεώρησε τις ολοκληρωμένες αναπλάσεις εννέα παιδικών χαρών του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, έργο προϋπολογισμού 220.100 ευρώ, ενώ πριν μεταβεί στο Δημαρχείο είχε την ευκαιρία να δει τις εργασίες για την ευρεία ανάπλαση της Πλατείας Δημαρχείου, ένα έργο προϋπολογισμού 581 χιλιάδων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την δημιουργία χώρων για την στάθμευση και επαναφόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επισκεπτόμενος το Δημαρχιακό Μέγαρο, συζήτησε με τον Δήμαρχο Λ. Μίχο, ζητήματα που αφορούν το Δήμο Αγ. Βαρβάρας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και οι προοπτικές για την υλοποίηση και άλλων έργων στο Δήμο μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, η οποία έχει αποτυπωθεί σε πολλά και σημαντικά έργα για την πόλη.

«Κατά την σημερινή μας επίσκεψη είχαμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε και να δούμε από κοντά ορισμένα από τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μαζί με τον Δήμαρχο για την Αγ. Βαρβάρα, αλλά και να επικαιροποιήσουμε όλα αυτά που έχουν μπει σε διαδικασία υλοποίησης. Τα μεγάλα έργα υποδομών για την αντιπλημμυρική θωράκιση, τα έργα ανάπλασης, αλλά και δράσεις που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικής μέριμνας, είναι ορισμένα από τα ορατά αποτελέσματα της συνεργασίας μας. Παράλληλα, η προώθηση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση του περιβάλλοντος, όπως η δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, η διάθεση δωρεάν σύγχρονων απορριμματοφόρων για την συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων, συμπληρώνουν ουσιαστικά την κοινή μας προσπάθεια ανάδειξης του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Όλα αυτά, καταδεικνύουν την άριστη συνεργασία με τον διοίκηση του Δήμου έως τώρα και αποτελούν τα εχέγγυα για την συνέχιση αυτής της συνεργασίας και στο μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, επισήμανε την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση έργων πνοής για τον Δήμο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σήμερα έχουμε ακόμη μια ευκαιρία να είμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται σταθερά αρωγός στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος για την διαμόρφωση της νέας εικόνας που αξίζει για την περιοχή μας. Είναι γεγονός, ότι οι μεγάλες παρεμβάσεις που γίνονται με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε επίπεδο υποδομών, δράσεων και υπηρεσιών οδηγούν σε μια καλύτερη καθημερινότητα για τους συμπολίτες μας. Είχαμε την ευκαιρία με τον Περιφερειάρχη να δούμε από κοντά έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης αλλά και να επικαιροποιήσουμε αυτά που έχουν προγραμματιστεί. Ευελπιστούμε η πολύ καλή και εποικοδομητική μας συνεργασία να συνεχιστεί προκειμένου να δημιουργήσουμε μια φωτεινή εικόνα για το Δήμο μας και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης μας. Ευχαριστούμε πολύ, τον Περιφερειάρχη Αττικής για την αμέριστη στήριξή του».

Αρέσει σε %d bloggers: