Δευτέρα, 29 Απριλίου

Πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD»

Πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD»

Ο ΑΣΔΑ και η Κοινωνική Σύμπραξη του Δυτικού Τομέα Αθηνών στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD”, υλοποιούν συνοδευτικές δραστηριότητες για τους ωφελούμενους, οι οποίες περιλαμβάνουν πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες, συμβουλές διατροφής, καθώς και ατομική συμβουλευτική.

Στόχος των δράσεων είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων, η ενδυνάμωση αλλά και η κοινωνική τους ένταξη.

Η διεξαγωγή των παιδικών παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί σε παιδικούς σταθμούς των Δήμων εταίρων, καθώς και σε δημοτικούς χώρους κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους.

Η θεατρική παράσταση που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά λέγεται: «Ταξιδεύοντας με τη Bibi».

Η παράσταση σε συνδυασμό με τα παιδικά εργαστήρια τα οποία περιλαμβάνει, έχουν σαν στόχο να αποκτήσουν τα ωφελούμενα παιδιά θετική αυτοαξιολόγηση, να έχουν ίση αντιμετώπιση ανεξαρτήτως χρώματος, να αναπτύξουν την πρωτοβουλία, τη δημιουργική φαντασία αλλά και να εξοικειωθούν με την τέχνη.

Η θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα» απευθύνεται σε ενήλικες και καυτηριάζει τις συνέπειες της τεχνολογίας στη σημερινή εποχή, που όσο χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και πληροφόρησης κι αν είναι, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει.

Στόχος της παράστασης είναι να αντιληφθούν οι ενήλικες την επιρροή που μπορεί να έχει η τεχνολογία στα παιδιά και να τα βοηθήσουν να τη χρησιμοποιούν συνετά.

Αρέσει σε %d bloggers: