Κυριακή, 14 Απριλίου

Στον Δήμο Περιστερίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στον Δήμο Περιστερίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Τον Δήμο Περιστερίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική. Στόχος του να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες για τον προγραμματισμό και την ωρίμανση νέων έργων.

Κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στο Περιστέρι, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 37 εκ. ευρώ. Παράλληλα, για το Περιστέρι και άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, μέσω ΟΧΕ κατά την τρέχουσα περίοδο, έχουν χρηματοδοτηθεί έργα προϋπολογισμού 57 εκ. ευρώ, ενώ μέσω της νέας ΟΧΕ περιόδου 2021-2027, προγραμματίζονται έργα προϋπολογισμού 95 εκ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες έξι δήμων. Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου παρακολούθησαν την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας.Το εμβληματικό αυτό έργο χρηματοδοτείται από ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκ. ευρώ. Ακολούθως πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στην οποία πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια (Προϋπολογισμός 1.7 εκ. ευρώ). Το έργο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση του πρασίνου, δηλαδή των δένδρων.

Τα έργα, η πορεία υλοποίησης τους και ο σχεδιασμός νέων έργων που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πόλης. Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της πόλης με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Γ. Πατούλης: «Το Περιστέρι μεταμορφώνεται με εμβληματικά έργα που ξεπερνούν τα 37 εκ. ευρώ»

Ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, υποδέχθηκε θερμά τον Περιφερειάρχη στο δημαρχείο της πόλης. Παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και στελεχών του δήμου αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης «ως Περιφερειάρχης Αττικής ήταν συνεπείς στις δεσμεύσεις του να συμβάλει στην υλοποίηση εμβληματικών έργων στο Περιστέρι», χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως σημαντική καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου που θα αποτελέσει το «Μέγαρο Μουσικής» της Δυτικής Αθήνας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τον Α. Παχατουρίδη και τα στελέχη του δήμου, καθώς διαχρονικά «κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες» και έχουν συμβάλει προκειμένου να μεταμορφωθεί το Περιστέρι σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη. «Η Περιφέρεια Αττικής συμπράττει προκειμένου το όραμα της διοίκησης του Α. Παχατουρίδη για ένα υπερσύγχρονο δήμο να γίνει πραγματικότητα. Το Περιστέρι μεταμορφώνεται με εμβληματικά έργα που ξεπερνούν τα 37 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα έργα που είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα έχουν προϋπολογισμό 28 εκ. ευρώ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή ημέρα της επίσκεψής μας ταυτίζεται και με την έναρξη των εργασιών στον χώρου του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, όπου με τη χρηματοδότηση μας θα δημιουργηθεί ένας χώρος «κόσμημα» που θα ενισχύσει την πολιτιστική ταυτότητα, όχι μόνο του Περιστερίου, αλλά συνολικά της Δυτικής Αθήνας», τόνισε ο Περιφερειάρχης και ανέφερε ότι έχει ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα στελέχη της Περιφέρειας να συμβάλλουν προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί ο χώρος σε δύο χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία με το δήμαρχο και τα στελέχη του χαρακτηρίζοντάς την «άψογη», ενώ υπογράμμισε ότι είναι πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στο πρόγραμμα μείωσης των βιοαποβλήτων και την ενίσχυση του δήμου με 8 υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και 3.000 κάδους συλλογής Βιοαποβλήτων, όσο και στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση του με μηχανολογικό εξοπλισμό και την ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης. Οι δράσεις αυτές ενισχύονται και από το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανακύκλωσης Green City της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε αναπλάσεις οδών, σε ασφαλτοστρώσεις, αλλά και στον εκσυγχρονισμό γηπέδων. Ιδιαίτερα εστίασε στα έργα που γίνονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στο δημοτικό στάδιο Περιστερίου «Ατρόμητος» όπου θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας, ενώ αναμένονται από τον Δήμο οι μελέτες για το νέο σκέπαστρο της εξέδρας και τον νέο ηλεκτροφωτισμό του σταδίου, έργα τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, όπως δεσμεύθηκε. Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Μητρόπολη Περιστερίου η οποία, όπως τόνισε κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανέγερση κοινωνικής Δομής της Μητρόπολης, στη χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ για την ανέγερση κτιριακών υποδομών, στη χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μελετών προκειμένου να ωριμάσουν έργα που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος

Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στο Περιστέρι αποτέλεσε το σημείο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας στο οποίο σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του πρότυπου Πολιτιστικού Πολυχώρου ο οποίος χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι θα φτάσουν στα 15 εκ. ευρώ. Πρίν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκταμίευση των 4 εκ. ευρώ και σύμφωνα με το προγραμματισμό ο πολυχώρος θα είναι έτοιμος σε 2 χρόνια. Στο σημείο συνοδεύαν τον περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Αγγελοπούλου στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου. Να σημειωθεί στο σημείο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία» θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονος πολυχώρος για τον Δήμο Περιστερίου στον οποίο προβλέπεται η ανάπτυξη του κτιρίου σε 4 επίπεδα και 2 υπόγεια. Θα έχει δύο θέατρα 300 και 190 θέσεων, καθώς και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Η μελέτη εξασφάλισε το υπό κατασκευή θέατρο να λειτουργεί όχι μόνο ως θέατρο αλλά και ως συνεδριακό κέντρο, χώρος μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, αποκτώντας πολυδιάστατη χρήση.

Ο Γ. Πατούλης και ο Α. Παχατουρίδης με αφορμή τη σημερινή συνάντηση δήλωσαν:

Περιφερειάρχης Αττικής: Η συνεργασία μας με τον Α. Παχατουρίδη έχει παρόν και ένα σημαντικό μέλλον

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα εδώ στο Περιστέρι, στο ωραίο Περιστέρι, μαζί με τον Δήμαρχο, επισκεφτήκαμε το χώρο όπου σε δύο χρόνια από σήμερα θα παραδοθεί στους πολίτες και θα αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο για όλη την περιοχή του Περιστερίου και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας .Ένα εμβληματικό έργο το οποίο έχει να κάνει με το όραμα του δημάρχου Α. Παχατουρίδη. Όπως διαπιστώσαμε σήμερα, το έργο αυτό ξεκίνησε. Το παρακολουθούμε από κοντά, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες χρηματοροές. Επίσης μας δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούμε και άλλα σημεία της πόλης όπου εκτελούνται σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πορεία υλοποίησης τους. Αυτή η συνεργασία δεν έχει μόνο παρόν, έχει και σημαντικό μέλλον. Στηρίζουμε το όραμα του δημάρχου και χρηματοδοτούμε έργα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Το γήπεδο του Ατρομήτου βρίσκεται στη διαδικασία της αναβάθμισης του ταρτάν με δική μας χρηματοδότησή ύψους 718 χιλιάδων ευρώ, ενώ αναμένουμε τις μελέτες για το στέγαστρο πάνω στους θεατές για να χρηματοδοτηθεί και αυτή η προσπάθεια και βέβαια το εσωτερικό κλειστό γυμναστήριο κάτω από τις εξέδρες. Μέσα από τη συνεργασία μας με το δήμο βρίσκονται σε εξέλιξη αναπλάσεις, αναβαθμίσεις πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Η συνεργασία μας αφορά και σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ο Δήμος Περιστερίου πρωταγωνιστεί, εξάλλου πριν από λίγες μέρες είδαμε το πάρκο εκπαίδευσης των πολιτών για τα στερεά απόβλητα με εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να βρίσκονται εκεί. Στο πρόγραμμα αυτό όπως και σε μια σειρά, άλλα συνεργαζόμαστε και συμβάλλουμε στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αντίστοιχη συνεργασία έχουμε και για κέντρα κοινότητας, τα ΚΕΠ υγείας και πλήθος άλλων δράσεων. Με τη σταθερή και δημιουργική συνεργασία μας προχωράμε μέσα από το παρόν σε ένα θετικό μέλλον.

Δήμαρχος Περιστερίου: Ο Γ. Πατούλης είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του

Πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την πόλη μας. Με την παρουσία του Περιφερειάρχη του Γ. Πατούλη, ξεκίνησε η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού κέντρου. Ένα κέντρο πολιτισμού και θεάματος το οποίο ξεκίνησε σήμερα και θα απευθύνεται, όχι μόνο στους πολίτες της πόλη μας, αλλά γενικότερα σε ολόκληρη την Αττική και ειδικότερα στη Δυτική Αττική. Είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που θα περιλαμβάνει δύο υπόγεια πάρκινγκ, δύο υπερσύγχρονα θέατρα, χώρους ειδικούς μουσικής και θεάματος και πολλά άλλα. Ήταν ένα όραμα της διοίκησης που υλοποιείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Πριν από ένα χρόνο επισκέφτηκα τον Γ. Πατούλη, του εξέθεσα το όραμά μας, του έδειξα τις μελέτες και του ζήτησα να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Ο Γιώργος ο Πατούλης αμέσως αποδέχθηκε το αίτημα μας και πριν από λίγο καιρό έγινε η πρώτη εκταμίευση των τεσσάρων εκατομμυρίων. Το έργο θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε η κατασκευή του πολύ σημαντικού πολιτιστικού έργου για το Περιστέρι και για τη Δυτική Αθήνα. Είναι ένα έργο που απευθύνεται στο καλύτερο Περιστέρι, στα παιδιά μας. Έχουμε ένα Όραμα, να παραδώσουμε στους πολίτες το 2028 μία ακόμα καλύτερη πόλη. Γιώργο Πατούλη, σε ευχαριστούμε πολύ!

Επίσκεψη στο 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την περιοδεία του στο Περιστέρι επισκέφθηκε και τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στον οποίο τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Πύραρχος Πέτρος Μπούγιας και μέλη του πυροσβεστικού σταθμού. Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος και ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Νέα Αρχή για την Αττική και Πρόεδρος Δ.Σ. Περιστερίου Β. Λώλος.
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς του Πυροσβεστικού σώματος στη Δυτική Αττική ο οποίος εξυπηρετεί έξι δήμους. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη τα στελέχη του σταθμού για το σπουδαίο έργο τους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το διοικητή για τη συμβολή του στη προστασία του Ποικίλου Όρους αλλά και τη συμβολή του στην πρόληψη σε σημεία όπως το Πάρκο Τρίτση το οποίο αποτελεί ένα εμβληματικό μητροπολιτικό πάρκου πρασίνου για την Αττική. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο σε θέματα κλιματική αλλαγής και πρόληψης, ενώ αναφέρθηκε και στο master plan για την ανάπτυξη παρεμβάσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και κινδυνεύουν από πλημύρες. Τέλος ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσει να επενδύει στην πρόληψη, επισημαίνοντας πως ήδη μέσω του ΠΕΠ έχει εξασφαλίσει την αγορά 35 πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ έχει χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 10 εκ. ευρώ για την απόκτηση Βαρέων οχημάτων και στο στρατό για την Πολιτική Προστασία. Τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του πυροσβεστικού σώματος εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος αναφέροντας ότι είναι πάντα έτοιμοι να συνδράμουν όποτε τους ζητηθεί. Ο Διοικητής από την πλευρά του ευχαρίστησε για τη στήριξη και προσέθεσε ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Αρέσει σε %d bloggers: