Δευτέρα, 29 Απριλίου

ΑΣΔΑ: Συνοδευτικές δραστηριότητες για τους ωφελούμενους του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD»

ΑΣΔΑ: Συνοδευτικές δραστηριότητες για τους ωφελούμενους του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD»

Ο ΑΣΔΑ και η Κοινωνική Σύμπραξη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», υλοποιούν συνοδευτικές δραστηριότητες για τους ωφελούμενους, οι οποίες περιλαμβάνουν πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες, συμβουλές διατροφής, καθώς και ατομική συμβουλευτική.

Στόχος των δράσεων είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων, η ενδυνάμωση αλλά και η κοινωνική τους ένταξη.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 24 παιδικές παραστάσεις, σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά summer camp, συνδυαστικά με καλλιτεχνικά εργαστήρια, με τη συμμετοχή των παιδιών να ξεπερνάει τα 700.

Η θεατρική παράσταση που παρακολουθούν τα παιδιά λέγεται: «Ταξιδεύοντας με τη Bibi». Η παράσταση σε συνδυασμό με τα παιδικά εργαστήρια τα οποία περιλαμβάνει, έχουν σαν στόχο να αποκτήσουν τα ωφελούμενα παιδιά θετική αυτοαξιολόγηση, να αναπτύξουν την πρωτοβουλία, τη δημιουργική φαντασία αλλά και να εξοικειωθούν με την τέχνη. Επίσης προβάλλει την αξία της ισότητας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής κλπ.

Τέλος, μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε και στην θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα», η οποία απευθύνεται σε ενήλικες και καυτηριάζει τις συνέπειες της τεχνολογίας στη σημερινή εποχή, που όσο χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και πληροφόρησης κι αν είναι, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Στόχος της παράστασης ήταν να αντιληφθούν οι ενήλικες την επιρροή που μπορεί να έχει η τεχνολογία στα παιδιά και να τα βοηθήσουν να τη χρησιμοποιούν συνετά.

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο μικρό θέατρο του Άλσους στον Δήμο Περιστερίου καθώς και στο κινηματοθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Αρέσει σε %d bloggers: