Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Αγχωτική νίκη το Βέλγιο 1-0 τον Καναδά

Αγχωτική νίκη το Βέλγιο 1-0 τον Καναδά

Στο «χορό» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μπήκε το Βέλγιο και στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση του Καναδά, και να πάρει τελικά τη νίκη με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους, είχαν χαμένο πέναλτι, αρκετές κλασικές ευκαιρίες και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκαν γκολ ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο 9’ ο Καναδάς κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Μπιουκάναν η μπάλα βρήκε το χέρι του Καράσκο. Ο διαιτητής Σικάζουε είδε την φάση στο VAR και έδειξε την… άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 11’ ο Ντέιβις, αλλά ο Κουρτουά έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Λίγο αργότερα (14’) ο Καναδάς ζήτησε και δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φερτόνχεν στον Μπιουκάναν, αλλά ο ρέφερι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Νέες διαμαρτυρίες για πέναλτι από τους παίκτες των φιλοξενούμενων στο 38΄όταν ο Λαριέα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βίτσελ, αλλά ο διαιτητής είχε αντίθετη γνώμη.

Το Βέλγιο άνοιξε το σκορ στο 44’ όταν ο Αλντερβάιρελντ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μπατσουαγί και ο τελευταίος εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση τον Μπόριαν και έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μπιουκάναν, με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος το Βέλγιο δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Διαιτητής: Γιάνι Σικάζουε (Ζάμπια)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46’ Ονάνα), Καράσκο (46’ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Έντεν Αζάρ (62’ Τροσάρντ), Μπατσουαγί (78’ Οπένδα).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Λαριέα (74’ Αντεκούγκμπε), Χάνιτσον (68’ Κονέ), Εουστάκιο (81’ Μιλάρ), Ντέιβις, Μπιουκάναν (81’ Οσόριο), Ντέιβιντ, Χόιλετ (58’ Λαρίν).

Αρέσει σε %d bloggers: