Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Η Ισπανία «ισοπέδωσε» 7-0 την Κόστα Ρίκα

Η Ισπανία «ισοπέδωσε» 7-0 την Κόστα Ρίκα

Αφηνιασμένη μπήκε η Ισπανία στο Μουντιάλ του Κατάρ! Η αρμάδα του Λουίς Ενρίκε κονιορτοποίησε με 7-0 την Κόστα Ρίκα στην μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην ιστορία της σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Παράλληλα, ο Γκάβι έγραψε και αυτός ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με την Εθνική Ισπανίας σε Μουντιάλ σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών!

Οι «φούριας ρόχας» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11′ όταν ο Ντάνι Όλμο κατέβασε υπέροχα την μπάλα από την προσπάθεια του Γκάβι και την έστειλε να αναπαυθεί στην εστία του Κέιλορ Νάβας!

Μόλις δέκα λεπτά μετά η Ισπανία διπλασίασε το προβάδισμά της με πανέμορφο τέρμα του Μάρκο Ασένσιο ύστερα από ασίστ του Ζόρντι Άλμπα.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με 82% κατοχή και 16 τελικές έναντι καμίας (!) της Κόστα Ρίκα και οι Πέδρι και Γκάβι κυκλοφορούσαν την μπάλα όπως… κάποτε οι Ινιέστα και Τσάβι.

Η κυριαρχία αυτή μεταφράστηκε και σε τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Φεράν Τόρες (31′).

Το πάρτι για τους Ισπανούς συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Τόρες να βρίσκει ακόμη ένα τέρμα στο 54′, προτού ο Γκάβι πετύχει το ιστορικής σημασίας τέρμα του στο 74′.

Είναι σαφές πως οι Ισπανοί ήθελαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την επιθετική τους δεινότητα με το μυαλό και στην διαφορά τερμάτων και κατόρθωσαν να βρουν ακόμη δύο τέρματα στις καθυστερήσεις με τους Σολέρ και Μοράτα να υπογράφουν την ευρύτερη νίκη της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64′ Μπάλντε), Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Γκάβι, Πέδρι (57′ Σολέρ), Φεράν Τορές (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69′ Γουίλιαμς), Όλμο.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνες (46′ Γουάστον), Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Τεγέδα, Μπόρχες (72′ Ακουελέρα), Μπένετ (61′ Ρουίζ), Κάμπελ, Κοντρέρας (61′ Zαμόρα).

Αρέσει σε %d bloggers: