Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Με γοργούς ρυθμούς ξεκινά η ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το 8ο Γυμνασίου Ιλίου, κατόπιν της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον ανάδοχο του έργου στα γραφεία της ΚτΥπ.  Η υπογραφή μεταξύ του αναδόχου και της ΚτΥπ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ιλίου Ν. Ζενέτου.

Πρόκειται για ένα έργο, που αναμένεται να δώσει νέες δυνατότητες εκπαίδευσης και το  οποίο πραγματοποιείται κατόπιν σειράς πρωτοβουλιών και ενεργειών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ένταξή του στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Αττική», με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο 1.965.000,00 ευρώ.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Θ. Γιάνναρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος,ο  Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Έργων Χ. Μυγδάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδ. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γ. Φερεντίνοςκαι ο Δ/ντηςΑ΄Βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φ. Μαρκόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο επισήμανε:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ στην έδρα των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης περίπου 2 εκ. €. Με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην κάλυψη ελλείψεων σχολικών υποδομών.

Θέλω να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ τις Υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα εξαιρετικά.

Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος ανέφερε:

«Το καλό κλίμα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής και η πολιτική του βούληση αποτυπώνεται στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, με την οποία σύντομα αναμένεται να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα δεκαετιών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας».

Ο  Δ/νων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Θ. Γιάνναρης δήλωσε:

«Συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Ιλίου. Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού μας, κ. Καραμανλή, με τον έμπειρο και δημιουργικό Δήμαρχο, τον κ. Ζενέτο, ξεκινά η διαδικασία ανέγερσης μιας νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας. Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, σύντομα, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και πρόσωπα που είναι το μέλλον μας. Η καλή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης, με όραμα και ενσυνείδητα,  οδηγεί σε καλά και γρήγορα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚτΥπΘΤ. Κατσίπος τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η στρατηγική μας συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αποδίδει σημαντικά έργα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο, ότι όταν υπάρχει όραμα και ισχυρή πολιτική βούληση, μπορούμε να προχωρούμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση σημαντικών έργων, δυναμώνοντας την αλυσίδα των κτηριακών υποδομών, προκειμένου να στηριχτούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα οι υποδομές για μια καλύτερη Παιδεία για όλους.»

Πως θα είναι το κτήριο που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιου Ιλίου

Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου θα αποτελείται από ένα τριώροφο κτίριο συνολικής δόμησης 1.127,10τ.μ. και επιφάνειας κάτοψης 375,70τ.μ..Το κτίριο θα περιλαμβάνει: χώρους διοίκησης (αναμονή, γραμματεία, αρχείο, γραφείο καθηγητών, γραφείο Διευθυντή/Υποδιευθυντή) Ιατρείο-Αναρρωτήριο Εργαστήριο Φυσικής-Χημείας Χώροι υγιεινής μαθητών (αρρένων, θηλέων),  Χώροι υγιεινής προσωπικού Μηχανοστάσιο Ανελκυστήρα. Επίσης ο Α’ Όροφος, εμβαδού 375,70τ.μ., θα περιλαμβάνει: Τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας Εργαστήριο Πληροφορικής Μικρό γραφείο Αποθήκη υλικού W.C. και ο Β’ Όροφος, εμβαδού 375,70τ.μ., θα περιλαμβάνει: Τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας Αίθουσα ξένων γλωσσών Μικρό γραφείο Αποθήκη υλικού W.C. ορόφου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης, με στόχο να υποδεχθεί τους μαθητές του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2024.

Αρέσει σε %d bloggers: