Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Μια ξεχωριστή βραδιά, όπου η μελωδία, ο ρυθμός και οι νότες από εξαίρετους μουσικούς της ελληνικής jazz που ακολούθησαν αρμονικά μονοπάτια αυτοσχεδιασμού, έζησαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του «11ου Jazz στο Πάρκο» στον Δήμο Ιλίου.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως οι NUKeLEUS (Σάμι Αμίρης, Περικλής Τριβόλης, Γιάννης Σταυρόπουλος), Special guest Gilad Atzmon, Alexandros Affolter trio (Παντελής Μπενετάτος, Γιώργος Ρούλος, Σεραφείμ Μπέλλος), Δημήτρης Παπαδόπουλος Quartet (Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τσιφτσής, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Παπαδούλης), ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες φίλους της jazz που κατέκλυσαν τον χώρο, συμπληρώνοντας ιδανικά το μαγευτικό σκηνικό του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη).

Στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό, που έκλεισε 11 ολόκληρα χρόνια και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος τόνισε:  «Το «Jazz στο Πάρκο» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Jazz Φεστιβάλ της χώρας και ταυτόχρονα πεδίο έκφρασης πολλών και διαφορετικών συναισθημάτων. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Τρανταλίδη, μια ιστορική μορφή της ελληνικής jazz, όλους όσοι συμβάλλουν διαχρονικά στην επιτυχημένη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Σερπιέρη ο οποίος και φέτος παραχώρησε δωρεάν και ευγενικά τον χώρο για τη φιλοξενία του».

Αρέσει σε %d bloggers: