Σάββατο, 27 Ιουλίου

Πειραματικά Σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Πειραματικά Σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Ως Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν από τη σχολική περίοδο 2024-2025 το 13ο Νηπιαγωγείο και το 8ο Δημοτικό στην Αγία Βαρβάρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, που εισάγεται σε αυτά με ηλεκτρονική κλήρωση.

Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος η απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι δικαίωση για τη δημοτική αρχή καθώς η δημιουργία Πειραματικών σχολείων στην Αγία Βαρβάρα «ήταν επίμονο αίτημά μας, το οποίο είχαμε υποβάλει απευθείας στον Πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσει η διεκδίκηση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου. Η ψηλή ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας είναι, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ, η πρώτη μας προτεραιότητα».

Αρέσει σε %d bloggers: