Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Κένυα: Ανακαλύπτονται πτώματα πιστών αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Κένυα: Ανακαλύπτονται πτώματα πιστών αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Tα πτώματα 47 ανθρώπων, που θεωρεί ότι ήταν μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης τα οποία πίστευαν ότι θα πήγαιναν στον παράδεισο αν νήστευαν μέχρι θανάτου, έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής, η κενυατική αστυνομία.

Η αστυνομία άρχισε από την Παρασκευή την εκταφή των πτωμάτων από το δάσος Σακαχόλα, κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι. «Συνολικά, 47 άνθρωποι πέθαναν στο δάσος Σακαχόλα», είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τσαρλς Καμάου μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε όμως ότι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η αστυνομία διέσωσε 15 μέλη της αίρεσης, της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, τα οποία είπαν ότι διατάχθηκαν να λιμοκτονήσουν. Τέσσερις από αυτούς τους ανθρώπους ωστόσο πέθαναν προτού να φτάσουν στο νοσοκομείο.

Ο ηγέτης της αίρεσης, ο Πολ Μακένζι, συνελήφθη αφού έφτασε στις αρχές μια πληροφορία που έκανε λόγο για «ρηχούς τάφους» στους οποίους είχαν ενταφιαστεί τουλάχιστον 31 πιστοί. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακένζι αρνήθηκε να φάει ή να πιει οτιδήποτε όσο ήταν υπό κράτηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κιτούρε Κιντίκι είπε ότι ολόκληρο το δάσος, έκτασης περίπου 3.200 στρεμμάτων, έχει αποκλειστεί και έχει κηρυχθεί σκηνή εγκλήματος.

«Αυτό το φρικτό χαστούκι στη συνείδησή μας πρέπει να οδηγήσει όχι μόνο στην αυστηρή τιμωρία των δραστών αυτής της θηριωδίας σε βάρος τόσων αθώων ψυχών, αλλά και σε αυστηρότερους κανονισμούς (συμπεριλαμβανομένης της αυτορύθμισης) για κάθε εκκλησία, τέμενος, ναό ή συναγωγή», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: