Σάββατο, 27 Απριλίου

Μ. Βαρβιτσιώτης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης η Δυτική Αθήνα αλλάζει όψη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης η Δυτική Αθήνα αλλάζει όψη

Το Θέατρο Πέτρας και το Καμίνι Πετρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την ανάπλαση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου, ενός έργου που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σαφή εικόνα για τα σχέδια ανακαίνισης του θεάτρου και τις εργασίες αναμόρφωσης του ιστορικού Καμινιού Πετρούπολης, που θα αποτελέσουν έναν ενιαίο επισκέψιμο χώρο εμβληματικής σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με τα χρήματα που έχει διαθέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Δυτική Αθήνα αλλάζει όψη. Ένας εμβληματικός χώρος πολιτισμού, το Θέατρο Πέτρας, ανακαινίζεται, αναζωογονείται και αποκτά μία καινούργια ταυτότητα. Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας το θέατρο Πέτρας μπορεί να αποτελέσει ίσως το σημαντικότερο και βασικότερο χώρο πολιτισμού για τη Δυτική Αθήνα και βέβαια για την Πετρούπολη. Παράλληλα και το Καμίνι γίνεται ένας καινούργιος χώρος, ο οποίος θα φιλοξενεί πολιτιστικές δράσεις και θα ομορφαίνει και την περιοχή αναδεικνύοντας την ιστορία της. Για μας το έργο για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν σταματά ποτέ και θα αξιοποιούμε κάθε πόρο που έχουμε στη διάθεση μας, ώστε να κάνουμε τη ζωή τους πολύ καλύτερη και να δώσουμε επιτέλους στη Δυτική Αθήνα την ταυτότητα που χρειάζεται – μία ταυτότητα πολιτισμού, μία ταυτότητα καινοτομίας, μία ταυτότητα που θα δίνει διεξόδους στη νέα γενιά.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την υποστήριξή του και επισήμανε ότι με την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιείται ουσιαστικά ένα όραμα να καταστεί το θέατρο συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο για την Πετρούπολη αλλά και για όλη τη Δυτική Αθήνα.

Αρέσει σε %d bloggers: