Τρίτη, 21 Μαΐου

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική ανάπλαση έξυπνης διαδρομής στο πάρκο Τρίτση

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική ανάπλαση έξυπνης διαδρομής στο πάρκο Τρίτση

«Με στοχευμένα έργα που έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης έχει αφήσει πίσω του οριστικά την εικόνα της εγκατάλειψης και έχει περάσει σε μία νέα εποχή» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τελώντας, μαζί με την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Σ. Μαυρίκου, τα εγκαίνια της βιοκλιματικής ανάπλασης έξυπνης διαδρομής, στο χώρο Ευκαλύπτων του Πάρκου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Περιβαλλοντική, Αισθητική και Λειτουργική Αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Το πολυδιάστατο αυτό έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του πάρκου και την ανάδειξή του, αλλά και όλης της περιοχής, καθώς βρίσκεται σε μία συνεχή αλληλεπίδραση με το δομημένο περιβάλλον που το περικλείει. Μέσα από αυτό το έργο, το πάρκο θα αποτελέσει ακόμα πιο δημοφιλή πόλο έλξης επισκεπτών από όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες για αστική βιωσιμότητα και ανάπτυξη.

Γ. Πατούλης: Αποδίδουμε στους πολίτες ένα έργο με υψηλή αισθητική

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του πάρκου στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής νησίδας, καθώς και στην σταθεροποίηση του μικροκλίματος της περιοχής – σε ένα ποσοστό και όλου του λεκανοπεδίου.

«Η έξυπνη διαδρομή που εγκαινιάζουμε σήμερα, διατρέχει τον επιμήκη άξονα του Πάρκου, διαμορφωμένη με βιοκλιματικά υλικά, επιτυγχάνοντας την ανάπλαση των επιλεγμένων περιοχών του δημοσίου αστικού χώρου, την ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου, την αναβάθμιση του μικροκλίματος της περιοχής, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ένταξή τους στις προηγμένες τεχνολογίες της «έξυπνης πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στην ανάπλαση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσβασιμότητα από όλες τις κοινωνικές ομάδες, από άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά, με σκοπό την άνετη, ασφαλή και ευχάριστη μετακίνησή τους στους υπαίθριους χώρους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

«Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση υπήρξε εξ αρχής μια υψηλή προτεραιότητα, ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε προς όφελος των πολιτών. Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν προχωρήσαμε σε έργα και παρεμβάσεις ουσίας, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα, αφήνοντας οριστικά την εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας στο παρελθόν» ανέφερε και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Δημιουργήσαμε έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες, που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και αναψυχής, σε ένα μέρος που διατηρεί ατόφιο το μοναδικό χρώμα του αττικού φυσικού τοπίου. Με τη συστηματική προσπάθεια του Φορέα Διαχείρισης, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή του, και με τη στήριξη της κοινωνίας – που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τις προσπάθειές μας – αναδείξαμε το Πάρκο Τρίτση σε ελκυστικό προορισμό για κάθε οικογένεια της Αττικής.

Σήμερα, το Πάρκο Τρίτση περνά σε μια νέα εποχή, με στόχο να αποτελέσει το επίκεντρο για περισσότερες δράσεις εντός των ορίων του, αλλά και για τη δημιουργία νέων επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, αλλά και όλης της Περιφέρειας. Μαζί, συνεχίζουμε δυνατά για το αύριο, για το Πάρκο Τρίτση, για τη Δυτική Αθήνα, για όλη την Αττική».

Αρέσει σε %d bloggers: