Δευτέρα, 27 Μαΐου

ΕΔΣΝΑ: «Ο κ. Κωνσταντέλλος πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί»

ΕΔΣΝΑ: «Ο κ. Κωνσταντέλλος πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί»

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), επιτίθεται κατηγορώντας τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ότι «πιάνεται αδιάβαστος, απληροφόρητος και ανεύθυνος, παρασύροντας στην έκδοση μιας άστοχης απόφασης τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, ζητώντας να επιστραφεί από τον ΕΔΣΝΑ στους Δήμους, το τέλος ταφής που τους επιβλήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2021, για τις ποσότητες των απορριμμάτων που έστειλαν στο ΧΥΤΑ Φυλής».

Ο ΕΔΣΝΑ καλεί τον δήμαρχο «να πάψει να εκθέτει την ΠΕΔΑ, το Διοικητικό της Συμβούλιο και τα μέλη της επιτροπής που προεδρεύει, με ψευδείς, συκοφαντικές κι άστοχες ανακοινώσεις κι αιτήματα», και συνεχίζουν σε έντονο ύφος: «Αν ασκούσε τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος με την ίδια ευθύνη που ελπίζουμε ότι ασκεί το επάγγελμα του πιλότου, θα γνώριζε ότι τα χρήματα αυτά που σήμερα ζητά, έχουν ήδη επιστραφεί τόσο στο Δήμο ΒΒΒ, όσο και στους υπόλοιπους Δήμους, σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, συμψηφίζοντας το ποσό της περιβαλλοντικής εισφοράς (τέλους ταφής) που εισπράχθηκε με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, με το ποσό των εισφορών των Δήμων προς τον ΕΔΣΝΑ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «κάποιος πρέπει επιτέλους να τον μαζέψει» και τονίζουν ότι «δεν θα ανεχθούν από κανέναν την άδικη και συκοφαντική κριτική», παρουσιάζοντας, μάλιστα και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ:

«Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πιάνεται αδιάβαστος, απληροφόρητος και ανεύθυνος, παρασύροντας στην έκδοση μιας άστοχης  απόφασης τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, ζητώντας να επιστραφεί από τον ΕΔΣΝΑ στους Δήμους, το τέλος ταφής που τους επιβλήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2021, για τις ποσότητες των απορριμμάτων που έστειλαν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο κ. Κωνσταντέλλος πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να πάψει να εκθέτει την ΠΕΔΑ , το Διοικητικό της Συμβούλιο και τα μέλη της επιτροπής που προεδρεύει , με ψευδείς , συκοφαντικές κι άστοχες ανακοινώσεις κι αιτήματα.

Αν ασκούσε τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος με την ίδια ευθύνη που ελπίζουμε ότι ασκεί το επάγγελμα του πιλότου , θα γνώριζε ότι τα χρήματα αυτά που σήμερα ζητά, έχουν ήδη επιστραφεί τόσο στο Δήμο ΒΒΒ, όσο και στους υπόλοιπους Δήμους , σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο , συμψηφίζοντας το ποσό της περιβαλλοντικής εισφοράς ( τέλους ταφής ) που εισπράχθηκε με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο , με το ποσό των εισφορών των Δήμων προς τον ΕΔΣΝΑ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Ο ΕΔΣΝΑ και οι υπηρεσίες του αμέσως μόλις τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2021 ο Ν. 4819/2021, προχώρησαν με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (  Αριθμός Απόφασης 372/21 – ΑΔΑ: 6ΘΛΙΟΡ05-15Μ) , σε συμψηφισμό των ποσών που είχαν καταλογιστεί και εισπραχθεί ως εισφορές από τους Δήμους για το πρώτο τρίμηνο του 2021, συμπεριλαμβανομένου και του τέλους ταφής, με τις εισφορές που όφειλαν οι Δήμοι για το δεύτερο τρίμηνο, αφαιρώντας το τέλος ταφής, μειώνοντας ισόποσα το ύψος των νέων υποχρεώσεων τους.

Ο συμψηφισμός του τέλους ταφής που καταβλήθηκε αρχικά για το πρώτο τρίμηνο του 21, με τις νέες υποχρεώσεις των Δήμων του δεύτερου τριμήνου ,  έγινε σε δύο δόσεις , Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει ούτε ένας Δήμος που να μην έχει πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε για το τέλος ταφής. Τα έγγραφα που επισυνάπτονται αποδεικνύουν την ακρίβεια των απόψεων του ΕΔΣΝΑ κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Δήμαρχο ΒΒΒ και τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ , που παρασύρθηκαν από αυτόν.

Άρα το να ζητά σήμερα ο κ. Κωνσταντέλλος να του δοθούν χρήματα που ήδη του έχουν επιστραφεί, σημαίνει δύο πράγματα.

Ή ότι δεν ασκεί με επάρκεια τα καθήκοντά του και δεν γνωρίζει τι γίνεται στο Δήμο που διοικεί. Γεγονός που τον καθιστά ανεπαρκή απέναντι στους πολίτες της τοπικής του κοινωνίας.

Ή ότι σκόπιμα παραπληροφορεί τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ , όπως έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν , κατηγορώντας με αστήρικτα ψεύδη και συκοφαντίες τον ΕΔΣΝΑ και τις υπηρεσίες του, για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες. Γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο για το θεσμό που υπηρετεί και τους συναδέλφους του στην ΠΕΔΑ.

Ότι από τα δύο κι αν ισχύει , κάποιος πρέπει επιτέλους να τον μαζέψει.

Ο ΕΔΣΝΑ και η Διοίκησή του δεν θα ανεχθούν από κανέναν την άδικη και συκοφαντική κριτική.  Θα αναδεικνύουμε με αλήθειες τα ψέματα. Θα εκθέτουμε δημόσια τους επιπόλαιους , άσχετους και συκοφάντες και θα εργαζόμαστε με συνέπεια , για να καταστεί η Αττική πρώτη πράσινη περιφέρεια της χώρας. Περιφέρεια που προωθεί την ανακύκλωση και υιοθετεί τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας».

Ακολουθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής:

Αρέσει σε %d bloggers: