Τρίτη, 21 Μαΐου

«Δήμος Ιλίου – Κανένας Μόνος του»: Νέα Κοινωνική Δομή με καινοτόμες υποστηρικτικές υπηρεσίες

«Δήμος Ιλίου – Κανένας Μόνος του»: Νέα Κοινωνική Δομή με καινοτόμες υποστηρικτικές υπηρεσίες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης για την παρουσίαση του έργου «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου», της νέας Δομής που παρέχει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και παρεμβάσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, προώθησης της κοινωνικής ένταξης και παροχής υπηρεσιών ανοιχτής ειδικής φροντίδας.

Η νέα Κοινωνική Δομή αφορά την ενίσχυση και διεύρυνση του πλέγματος καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από την καθημερινή επαφή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με την τοπική κοινωνία.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καινοτόμα πρωτοβουλία, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου και πρόσθεσε: «Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς συνεργάτες μου, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ευλαλία Γκιώνη, τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασία Παπάζογλου, καθώς και όλα τα υπηρεσιακά της στελέχη, και να διαβεβαιώσω ότι στον Δήμο Ιλίου θα προσπαθούμε πάντα ώστε κανείς πολίτης να μην είναι, αλλά και να μην αισθάνεται μόνος».

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ Οδυσσέας Βουδούρης, την παρουσίαση του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας Δήμου Ιλίου έκανε ο Πρόεδρος της «ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε» Νίκος Πιτσούλης, ενώ παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιλίου πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Σταχτέας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.ά.
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Αρέσει σε %d bloggers: