Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Δημήτρης Παπανικολάου: Το όνομα του στο γήπεδο Ιλίου από όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα

Δημήτρης Παπανικολάου: Το όνομα του στο γήπεδο Ιλίου από όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα

Στη γειτονιά του στο Ίλιον και στο γήπεδο από όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα επέστρεψε και πάλι ο βετεράνος καλαθοσφαίρισης Δημήτρης Παπανικολάου, για την τελετή ονοματοδοσίας του ανοικτού γηπέδου επί των οδών Θέτιδος & Ποσειδώνος προς τιμήν του, μια απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη και πολύτιμη αθλητική, αλλά και κοινωνική του προσφορά.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας επιγραφής του γηπέδου και ενός επιβλητικού graffiti με τη νέα ονομασία. Η τελετή μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού, αφού περιλάμβανε τη συνάθληση μεταξύ παιδιών που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού και αθλητών τυπικής ανάπτυξης από συλλόγους του Ιλίου, αγώνες επίδειξης με αμαξίδιο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Κινητικά Αναπήρων (ΠΑ.Σ.Κ.Α.) σε μια ακόμη προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Οι διαγωνισμοί μεταξύ μεγάλων ονομάτων του Ελληνικού μπάσκετ που κόσμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο Δημήτρης Παπανικολάου εκτέλεσε την πρώτη του βολή στο γήπεδο μετά από χρόνια.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πορεία του σπουδαίου αθλητή, γέννημα – θρέμμα του Ιλίου, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδρομή του από τον παλαιότερο αθλητικό σύλλογο της πόλης «Αστέρας Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου» για να φτάσει στην κορυφή, με ήθος, σθένος και θάρρος, αποτελώντας τον πρεσβευτή του μαζικού αθλητισμού. Φανερά συγκινημένος, έκλεισε λέγοντας «Καμιά φορά για να αγγίξεις το όνειρό σου χρειάζονται, πράγματι, ένα ζευγάρι παπούτσια, μια μπάλα, πάθος και αγάπη για ό,τι κάνεις. Χρειάζεται όμως και ένα γήπεδο, στο οποίο ως παιδί έπαιζες μέρα νύχτα και, πολλά χρόνια αργότερα, θα βλέπεις άλλα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Αυτό το γήπεδο βρίσκεται στην πόλη σου, το Ίλιον, Δημήτρη και πλέον θα φέρει το όνομά σου».

Αρέσει σε %d bloggers: