Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Βρήκαν φίδι μέσα σε αεροπλάνο

Βρήκαν φίδι μέσα σε αεροπλάνο

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση της AirAsia στην Ταϊλάνδη, όταν οι επιβάτες ανακάλυψαν πως μέσα σε ντουλάπι για τις αποσκευές υπήρχε ένα ζωντανό φίδι. «Πολύ σπάνιο περιστατικό», είπε η εταιρεία, αλλά έχει ξανασυμβεί σε αεροπλάνο της.

Το φίδι έκανε την εμφάνισή του σε πτήση από την Μπανγκόκ προς το Πουκέτ, στις 13 Ιανουαρίου, αλλά έγινε τώρα γνωστό. Αεροσυνοδοί ενημερώθηκαν πριν από την προσγείωση, όταν επιβάτης παρατήρησε ότι υπήρχε ένα μικρό φίδι στο ντουλάπι για τις αποσκευές, δήλωσε εκπρόσωπος της AirAsia.

«Το πλήρωμα της AirAsia ήταν καλά εκπαιδευμένο για να διαχειριστεί ένα συμβάν αυτής της φύσης», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι επιβάτες που κάθονταν στο συγκεκριμένο σημείο του αεροπλάνου. Επίσης υπογράμμισε ότι δεν κινδύνευσαν σε καμία περίπτωση ούτε οι επιβάτες, ούτε τα μέλη του πληρώματος.

Τελικά η πτήση προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ ακολούθησε έλεγχος και καθαρισμός του αεροπλάνου, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Δεν είναι σαφές τι είδος φιδιού ήταν αυτό που εντοπίστηκε, ούτε τι απέγινε το ερπετό μετά την προσγείωση.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει αεροσυνοδό να πιάνει το φίδι. Αρχικά, προσπάθησε να το πιάσει με ένα πλαστικό μπουκάλι. Όταν δεν τα κατάφερε, έσπρωξε με το μπουκάλι το φίδι και το έριξε μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Παρότι η εταιρεία έκανε λόγο για «πολύ σπάνιο περιστατικό», είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται φίδι εν ώρα πτήσης σε αεροπλάνο του στόλου της. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2022.

Μάλιστα και τότε η AirAsia είχε μιλήσει για «πολύ σπάνιο περιστατικό». Εκείνη τη φορά είχε εντοπιστεί ένας πύθωνας, σε εσωτερική πτήση της εταιρείας στην Κουάλα Λουμπούρ, που εξαιτίας του φιδιού άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε σε άλλο αεροδρόμιο.

 

Αρέσει σε %d bloggers: