Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Τρίτη θητεία στην προεδρία της FIFA ο Ινφαντίνο

Τρίτη θητεία στην προεδρία της FIFA ο Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα ηγηθεί και για μια τρίτη θητεία του κυβερνώντος σώματος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Λογικό, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που διενεργήθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι.

Ο 52χρονος Ιταλοελβετός είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2016, στις τότε έκτακτες αρχαιρεσίες μετά την καθαίρεση του Σεπ Μπλάτερ, επικρατώντας του Σαλμάν Μπιν Ιμπραΐμ Αλ-Καλίφα (Μπαχρέιν), ενώ το 2019 επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο.

«Το μόνο που σας ζητώ είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να ενώσουμε τον κόσμο με τον ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας και δεσμεύομαι πως με όπλο την ενότητα θα παλέψουμε για τη βελτίωση του αθλήματος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ινφαντίνο.

Ο κορυφαίος παράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου υποσχέθηκε πριν τις εκλογές πως το VAR θα εισαχθεί και στις λιγότερο εύπορες χώρες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Μουντιάλ Γυναικών του 2023 που θα διεξαχθεί με 32 ομάδες και όχι 24 όπως μέχρι πρότινος, αλλά και στο Μουντιάλ 2026, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει 48 φιναλίστ αντί για 32.

Ακόμη, μίλησε για ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ 32 ομάδων.

Αρέσει σε %d bloggers: