Παρασκευή, 26 Απριλίου

Το Μαρόκο νίκησε την Πορτογαλία 1-0 και φτάνει στους «4»

Το Μαρόκο νίκησε την Πορτογαλία 1-0 και φτάνει στους «4»

Το Μουντιάλ 2022 δεν είναι απλά το πρώτο που διεξάγεται χειμώνα αλλά και το πρώτο στο οποίο μια ομάδα από την Αφρική φτάνει ως τους ημιτελικούς, αφού το εκπληκτικό Μαρόκο με γκολ του Εν-Νεσίρι νίκησε με 1-0 την Πορτογαλία και πήρε την πρόκριση για τους «4», περιμένοντας να μάθει αν ο αντίπαλός του θα είναι η Αγγλία ή η Γαλλία.

Οι Πορτογάλοι ήταν το φαβορί και με αυτή τη νοοτροπία μπήκαν στο ματς, προσπαθώντας να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο και απειλώντας για πρώτη φορά στο 5′ με την κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ που απέκρουσε ο Μπόνο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άφησε και πάλι εκτός αρχικής 11άδας τον Ρονάλντο, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν να κάνει φάσεις στη συνέχεια, αφού οι Μαροκινοί αμύνονταν σωστά.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, αλλά από το 35′ κι έπειτα η κατάσταση βελτιώθηκε, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν στροφές και να έχουν από ένα σουτ με τους Αμαλάχ και Ζοάο Φέλιξ, στο 35′ και το 39′ αντίστοιχα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι λίγα λεπτά μετά οι Αφρικανοί είχαν… γκολ!

Στο 42′ ο Αλάχ σέντραρε από αριστερά και ο Εν-Νεσίρι με εντυπωσιακό άλμα εκμεταλλεύτηκε την εντελώς λάθος έξοδο του Ντιόγκο Κόστα, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες. Πανηγυρισμοί που λίγο έλειψε να παγώσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες άγγιξε την ισοφάριση με τη σέντρα-σουτ από δεξιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Όπως και να έχει, το Μαρόκο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και όταν επέστρεψε από αυτά απείλησε, στο 49′, με την κεφαλιά του Γιαμίκ που απέκρουσε ο Κόστα, με τον Σάντος να κάνει αλλαγή αμέσως μετά, στο 51′, βγάζοντας τον Νέβες και βάζοντας τον Ρονάλντο. Και από εκεί και πέρα, η Πορτογαλία άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο με στόχο την ισοφάριση.

Παρά την πίεση, όμως, το 1-1 δεν ερχόταν… Ο Ράμος αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση στο 58′, ο Φερνάντες αστόχησε με σουτ στο 64′, ο Ζοάο Φέλιξ πήγε για γκολ στο 83′ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά ο Μπόνο απέκρουσε, κρατώντας το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι στο 93′ το Μαρόκο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσεντίρα, αφού ο Πέπε στο 97′ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Έτσι, το όνειρο του Ρονάλντο για κατάκτηση του Μουντιάλ έλαβε τέλος, ενώ αυτό των Μαροκινών συνεχίζεται, έχοντας δείξει πλέον ότι, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι ικανοί για όλα!

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58′ Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65′ Τσεντίρα), Ζιγές (82′ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65′ Μπενούν), Μπουφάλ (82′ Τζαμπράν).

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79′ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51′ Κανσέλο), Οτάβιο (69′ Βιτίνια), Νέβες (51′ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69′ Λεάο), Ζοάο Φέλιξ.

Αρέσει σε %d bloggers: