Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και του Παντείου Πανεπιστημίου, υπογράφηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας και η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη – σε πνεύμα συνεργασίας των δύο φορέων καθώς και στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης – υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω του από κοινού σχεδιασμού, συγγραφής και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.

• Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας.

• Τη σύμπραξη των επιστημονικών στελεχών των δύο φορέων για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών του δημόσιου τομέα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

• Τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών πρακτικής άσκησης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του Πανεπιστημίου στις δράσεις και στις υπηρεσίες του Δήμου.

• Τη συν-διοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηρίων στο πεδίο εφαρμογής της Θετικής Ψυχολογίας, και τα λοιπά συναφή επιστημονικά πεδία (Δια Βίου Μάθηση, κ.λπ.).

Αρέσει σε %d bloggers: