Πέμπτη, 25 Απριλίου

Συνέλαβαν συμμορία στο μετρό αστυνομικοί της ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας

Συνέλαβαν συμμορία στο μετρό αστυνομικοί της ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας

Τον τρόμο ζούσαν επιβάτες του μετρό στα δυτικά προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας κακοποιών οι οποίοι τους λήστευαν με την απειλή μαχαιριού.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε οπτικό υλικό από ληστεία που πραγματοποίησαν οι δύο δράστες, 22 και 15 ετών, σε επιβάτη που περίμενε το τρένο στις 27 Μαρτίου στην αποβάθρα του σταθμού μετρό «Κεραμεικός».

Με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας, οι δύο αλλοδαποί ακινητοποίησαν τον νεαρό και του ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματά του. Όταν αυτός αρνήθηκε, τον απείλησαν, λέγοντάς του πως έχουν μαχαίρι και θα του κάνουν κακό. Το θύμα φοβήθηκε και τους παρέδωσε όλα τα χρήματα που είχε στις τσέπες του.

Μετά τη ληστεία, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο Ασιάτες.

Σεσημασμένοι οι δράστες

Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ληστείες, στις αποβάθρες του μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω και Κεραμεικός. Ανάμεσα στα θύματά τους βρίσκονταν και παρέες ανήλικων μαθητών.

Μάλιστα, ο 22χρονος είχε συλληφθεί στις 21 Μαρτίου, από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου, για 27 διαρρήξεις σε σταθμευμένα ταξί, αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε την εγκληματική του δράση.

Αρέσει σε %d bloggers: