Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Πετρούπολης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Πετρούπολης

Με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με έμφαση στην ανακύκλωση, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών καθώς και στην ωρίμανση μελετών έργων που σχετίζονται με την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Φιλίππου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την υλοποίηση έργων που αφορούν πρωτίστως στην ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον επισήμανε ότι η Περιφέρεια εφαρμόζει χωρίς χρονοτριβές το σχεδιασμό της για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την επένδυση σε πράσινα σημεία στους Δήμους της Αττικής. «Στόχος μας να γίνει η Αττική μια πράσινη Περιφέρεια με έργα και υποδομές που θα έχουν ως προτεραιότητά τους τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού του τμήματος καθαριότητας. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Βλάχος έκανε αναφορά και στα έργα που χρειάζεται η πόλη και αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου και στην ανάπλαση κεντρικών λεωφόρων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι από τους πρώτους δήμους που θα ξεκινήσει η επόμενη φάση ενίσχυσης του στόλου καθαριότητας με καφέ κάδους και απορριμματοφόρα, ενώ ζήτησε από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Καλογερόπουλο να συνεργαστεί στενά με τα στελέχη του Δήμου προκειμένου να υπάρξει ένας προγραμματισμός για την ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, έργων που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Αρέσει σε %d bloggers: