Κυριακή, 21 Ιουλίου

Συμμορία έκλεβε καλώδια ηλεκτροφωτισμού στην Ιόνια Οδό

Συμμορία έκλεβε καλώδια ηλεκτροφωτισμού στην Ιόνια Οδό

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διάπραξη κλοπών καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στην Ιόνια Οδό.

Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό τέσσερις άνδρες-μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Νωρίτερα, είχαν μεταβεί με όχημα στην Ιόνια Οδό, όπου παραβίασαν περίφραξη και αφαίρεσαν από τρία φρεάτια τμήματα υπογείων καλωδίων ιστών οδοφωτισμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ηλεκτροδότησης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κατσαβίδια, έναν κόφτη καλωδίων, τρία ζευγάρια γάντια και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι από τον περασμένο Μάιο διέπραξαν άλλες οκτώ κλοπές καλωδίων και μία απόπειρα, σε ιστούς οδοφωτισμού της Ιόνιας Οδού και της παραλίας του Αιτωλικού, αφαιρώντας συνολικά 2.500 μέτρα καλωδίων, συνολικής αξίας περίπου 21.500 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες ζημιές στο δίκτυο οδοφωτισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Αρέσει σε %d bloggers: