Τετάρτη, 24 Απριλίου

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κολωνό

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κολωνό

Εγκληματική ομάδα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), σε Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και Κολωνό, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο ΚΤΕΛ Κηφισού, σε ταξιδιωτικό σάκο που είχαν στην κατοχή τους τρία άτομα, 16χρονος και 21χρονος ημεδαποί και 19χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν 4 συσκευασίες που περιείχαν 4 κιλά και 291 γραμμάρια κάνναβης (skunk).

Στην κατοχή του 19χρονου αλλοδαπού βρέθηκε ένα κλειδί αυτοκινήτου και μετά από έρευνα, προέκυψε ότι το είχε σταθμεύσει στο Χαϊδάρι, όπου στο πορτ παγκάζ του βρέθηκαν 2 κιλά και 30 γραμμάρια κοκαΐνης διαχωρισμένα σε τρεις συσκευασίες και μια συσκευασία με 31 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο οικείο τμήμα και στην συνεχεία στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας που ερευνούσε προανακριτικά την εγκληματική δράση της συμμορίας και είχε ταυτοποιήσει τα παραπάνω άτομα.

Μετά τις αρχικές καταθέσεις των συλληφθέντων ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, συνελήφθησαν ακόμη 7 μέλη της εγκληματικής ομάδας (4 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί).

Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά και με διαρκή δράση στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης και για τη μεταξύ τους επικοινωνία, είχαν προμηθευτεί τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν εκδοθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων και τις οποίες άλλαζαν συχνά. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και ειδική διάλεκτο για τις ναρκωτικές ουσίες και τα χρηματικά ποσά.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα. Ακόμη, είχαν αναπτύξει τακτικές αντιπαρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, προ της αγοραπωλησίας, πραγματοποιούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πελάτη και στο τελικό στάδιο συνομιλία σε διαδικτυακή εφαρμογή, όπου καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης, καθώς και η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Από τα μέλη, δύο ήταν τα αρχηγικά και οι υπόλοιποι είχαν ρόλο διακινητή.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η συμμορία είχε προβεί σε 258 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ουσιών.

Από τις περαιτέρω έρευνες σε σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.170 γραμμάρια κάνναβης (skunk), 2 ζυγαριές ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, 2 μεταλλικές σπάτουλες τμηματοποίησης κάνναβης, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αρέσει σε %d bloggers: