Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από Συλλόγους Γονέων στο Δημαρχείο Περιστερίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από Συλλόγους Γονέων στο Δημαρχείο Περιστερίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, διοργανώνουν οι γονείς των μαθητών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 11ου Λυκείου Περιστερίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ), στις 19:00 στο Δημαρχείο Περιστερίου, σε συνέχεια της κοινής τους ανακοίνωσης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου και του 11ου ΓΕΛ, καθώς και εκπρόσωποι της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ απαιτούν νέο σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Περιστερίου με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Ως άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί προτείνουν την απόδοση των σχολικών κτιρίων που χρησιμοποιεί ο Δήμος Περιστερίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, απαιτούν να μην συστεγαστεί το 14ο Γυμνάσιο με το 11ο Λύκειο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων, «100 περίπου μαθητές των γυμνασιακών τάξεων του ΕΝΕΕΓΥΛ δεν έχουν μπει ακόμη στην εκπαιδευτική διαδικασία και 178 στο σύνολο του μαθητικού του δυναμικού αναζητούν απεγνωσμένα σχολική στέγη. Παρόλο που οι αρμόδιοι γνώριζαν το οξυμένο πρόβλημα στέγασης που θα αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα (κάθε χρόνο προστίθεται και μια τάξη, τα τμήματα δεν μπορούν να είναι περισσότερα από εννιαμελή και υπάρχει ανάλογη οριζόντια ανάπτυξη λόγω των ειδικοτήτων), το έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ή πρόκριναν πρόχειρες λύσεις, αξιοποιώντας κάποιες αίθουσες του 3ου ΕΠΑΛ που φιλοξενεί το ΕΝΕΕΓΥΛ στη λογική του μπαλώματος».

Μάλιστα, «σήμερα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, στέλνουν τμήματα από το 3ο ΕΠΑΛ στο 4ο Εργαστηριακό Κέντρο με σκοπό να εκκενώσουν για λίγες ημέρες αίθουσες για το ΕΝΕΕΓΥΛ, μετακυλίοντας το πρόβλημα σε πέντε σχολεία»!!! Οι μαθητές δε του 14ου Γυμνασίου στοιβάζονται στο κτίριο του 11ου ΓΕΛ, «χωρίς προηγούμενο χωροταξικό και παιδαγωγικό σχεδιασμό (το προαύλιο και οι βοηθητικοί χώροι του σχολείου δεν φέρουν πρόβλεψη για συγχρωτισμό 327 και πλέον παιδιών», ενώ «οι χώροι του κυλικείου,της βιβλιοθήκης και κάποιων εργαστηρίων ακυρώνονται και μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας».

Οι τρεις Σύλλογοι υπενθυμίζουν πως όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν τον αγώνα με συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον Δήμο Περιστερίου προκειμένου να μην προχωρήσουν αυτές οι αποφάσεις. Καλούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς και τους δημότες του Περιστερίου «να σταθούν στο πλευρό μας για να διεκδικήσουμε σύγχρονο, ασφαλές και δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά»

Αρέσει σε %d bloggers: