Παρασκευή, 26 Απριλίου

Στην Εθνική Γαλλίας ο Ντιντιέ Ντεσάν ως το 2026

Στην Εθνική Γαλλίας ο Ντιντιέ Ντεσάν ως το 2026

Ο Ντιντιέ Ντεσάν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) ως τον Ιούνιο του 2026, ανακοίνωσε σήμερα (8/1) η FFF, μετά τη γενική συνέλευσή της.

«Η FFF και ο πρόεδρός της Νοέλ Λε Γκρε είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την επέκταση του συμβολαίου του Ντιντιέ Ντεσάν ως επικεφαλής της Εθνικής ομάδας ως τον Ιούνιο του 2026», σημειώνεται.

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε την πορεία του στους «Μπλε» το 2012. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, όπου η Γαλλία παρέδωσε τα σκήπτρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Αργεντινή.

«Θα σας ανακοινώσω κάτι που είναι τεράστια χαρά για μένα, ότι ο πρόεδρος αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία μας ως το 2026», δήλωσε ο Ντεσάν. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τη μόνιμη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη του. Είναι κάτι που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της ομάδας».

Ο 54χρονος εκλέκτορας ήθελε εξαρχής συμβόλαιο ως το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 (ΗΠΑ-Καναδάς-Μεξικό), ενώ αρχικά ο Λε Γκρε ήθελε παράταση έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, το 2024.

Ο Ντεσάν έπιασε δουλειά στην Εθνική ομάδα το 2012. Έκτοτε, οι «Μπλε» σημείωσαν διαρκή αγωνιστικά άνοδο. Πρώτα, έφτασαν ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 (Βραζιλία), όπου αποκλείστηκαν (0-1) από τη μετέπειτα νικήτρια Γερμανία.

Ακολούθησε ο (εντός έδρας) χαμένος τελικός στο Euro 2016 από την Πορτογαλία, ο παγκόσμιος τίτλος στη Ρωσία το 2018 και ο πρόσφατα χαμένος τελικός (στα πέναλτι) στο Κατάρ. Η μόνη αποτυχία σημειώθηκε στο Euro 2020 όπου η Γαλλία αποκλείστηκε στους «16» από την Ελβετία.

Αρέσει σε %d bloggers: