Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Περιστερίου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης – παγετού

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Περιστερίου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης – παγετού

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης – παγετού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό (εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α.) και το προσωπικό του Δήμου Περιστερίου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου ενημερώνει ότι πρέπει οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, όπως να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Από σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και όσο το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες είναι διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία αστέγων αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων:

  • Κέντρο Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), Βάρναλη – Ραιδεστού, τηλ. 2105740590, ώρες 10:00 – 20:00 λειτουργίας.
  • ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1, τηλ. 2105783288), 24ωρη λειτουργία.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνει με τις προϋποθέσεις τήρησης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού και με βάση τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τις πρωινές ώρες, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, οι κάτοικοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν αλάτι σε σάκους, στην περίπτωση παγετού, για τους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας και των πεζοδρομίων τους.

Τα σημεία διανομής είναι: Ρέας και Χρυσανθέμων (γήπεδο Νταμάρι), Αθηνάς και Νουφάρων, Κηπουπόλεως και Κήπων, Τεμπών και Αίγλης, καθώς και το Δημοτικό Γκαράζ (Αγ. Βασιλείου 62, έναντι του Άλσους Περιστερίου).

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην υπερβάλλουν στην εκτίμηση της ποσότητας αλατιού που θα τους χρειαστεί.

Πληροφορίες: Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου (κιν. 6972666517).

Αρέσει σε %d bloggers: