Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Σάμος: Καταδίωξη και πυρά λιμενικών σε ταχύπλοο με μετανάστες

Σάμος: Καταδίωξη και πυρά λιμενικών σε ταχύπλοο με μετανάστες

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών και του 27χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις μικρασιατικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου να αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους και τους λιμενικούς να ρίχνουν προειδοποιητικές ών βολών σε ασφαλή τομέα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το εν λόγω φουσκωτό προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αριστερή πλευρά και στην κύρια μηχανή του περιπολικού και ο χειριστής του ταχύπλοου να πέσει στη θάλασσα. Ο 27χρονος περισυνελέγη άμεσα από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, ενώ το ταχύπλοό του ακινητοποιήθηκε.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμο, για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθε αυθημερόν.

Κατά την διάρκεια ερευνών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο συνολικά έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα.

Αρέσει σε %d bloggers: