Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Πετρούπολη: Συμμορία ανηλίκων λήστευε μαθητές και ανέβαζε βίντεο

Πετρούπολη: Συμμορία ανηλίκων λήστευε μαθητές και ανέβαζε βίντεο

Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει για ανήλικους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην Πετρούπολη, μια ανήλικη συμμορία η οποία, με την απειλή μαχαιριού και σιδηρογροθιών τους έκλεβαν, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα iPhone. Αφού τους λήστευαν, τραβούσαν με τα κινητά τους τα κατορθώματά τους και στη συνέχεια τα ανέβαζαν στους λογαριασμούς τους στα social media, και κυρίως στην εφαρμογή TikTok.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α Πετρούπολης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της συμμορίας ανηλίκων, ηλικίας 16 έως 19 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περίπου 5 άτομα, τα οποία θεωρούνται και οι σκληροί πυρήνες της συμμορίας.

Η εν λόγω συμμορία πραγματοποιούσε επιθέσεις με σκοπό να ληστέψει ανήλικους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, υπό την απειλή μαχαιριού και σιδηρογροθιών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πετρούπολης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος κυρίως ανήλικων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης από τα οποία, δύο ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, προσέγγιζαν κυρίως ανήλικους ή άτομα νεαρής ηλικίας και με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά κλπ. χρησιμοποιώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μαχαίρια, κατσαβίδια κ.α.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα καθώς και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

● 9 κινητά τηλέφωνα,
● πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκε στις αξιόποινες πράξεις,
● 3 κουκούλες τύπου full face,
● αεροβόλο πιστόλι,
● μεταλλικό πιστόλι ρέπλικα με καψούλια,
● 6 μαχαίρια,
● 2 σιδερογροθιές,
● 940 ευρώ,
● 2 μοτοσικλέτες και αυτοκίνητο.

Μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις ληστειών και 2 αποπειρών ληστειών, οι οποίες διαπράχθησαν σε βάρος κυρίως ανηλίκων, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Αρέσει σε %d bloggers: