Κυριακή, 14 Απριλίου

Περιφέρεια Αττικής: Αντικαταστάθηκαν 11.500 πινακίδες

Περιφέρεια Αττικής: Αντικαταστάθηκαν 11.500 πινακίδες

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών

Η αντικατάσταση 11.500 χιλιάδων τροχονομικής σήμνασης στους δρόμους της Αττικής καθώς και ο καθαρισμός άλλων 2.200 πινακίδων από αυτοκόλλητα και σπρέι στο νομό Αττικής και σε δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας, έγινε με στόχο της αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια, ο καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης πραγματοποιείται στην οδό Πειραιώς και στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Κηφισίας και Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε πως λειτουργεί τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 όλο το εικοσιτετράωρο και υποδέχεται τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών για τα προβλήματα του οδικού δικτύου.

Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί 3.150 σχετικά αιτήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο στα διοικητικά όρια ευθύνης της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει: «Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως έναν από τους κύριους στρατηγικούς μας στόχους την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αττικής και των μητροπολιτικών της υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη παρέμβαση, με στόχο τη διατήρηση της ευδιάκριτης σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ορατότητα για τους πεζούς και οδηγούς, αλλά και το σημαντικότερο να μειώσουμε αποτελεσματικά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν ως αιτία την ελλιπή σήμανση. Συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους δρόμους και τις υλικοτεχνικές υποδομές της Αττικής, με στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες μας».

Αρέσει σε %d bloggers: