Κυριακή, 21 Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του δικτύου κοινωνικής καινοτομίας που διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του δικτύου κοινωνικής καινοτομίας που διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο των Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης της ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας 2014-2020.

Το Συνέδριο με τίτλο «Σχεδιασμός Δράσεων Κοινωνικής  Συμπερίληψης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας 2014-2020: Η Συμβολή του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Δια-δημοτικής Συνεργασίας στη Δυτική Αθήνα στους τομείς της Κοινωνικής Ένταξης και Φροντίδας δίνοντας έμφαση στα Δια-δημοτικά Θεματικά Κοινωνικά Δίκτυα  και συγκρότηση «Κοινωνικών Οικονομιών Κλίμακας» για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών υπηρεσιών προς τις Ευπαθείς Ομάδες.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στις Πολιτικές και Δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την Ισότητα των Φύλων, τη Δημογραφική Πολιτική και την πολυεπίπεδη στήριξη της Οικογένειας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάληψης δράσεων κοινωνικής καινοτομίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Κοινωνικής Ένταξης  στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Εκτενής αναφορά έγινε στην αποτίμηση των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας και παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά εργαλεία του Έργου (www.socialinnovationforum.gr & www.socialinnovationnet.gr). Παρουσιάστηκαν οι Ομαδικές Δραστηριότητες του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων των Στελεχών Πεδίου των Κοινωνικών Δομών των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με θεματολογία που άπτεται των προβλημάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της τοπικής κοινωνίας.

Αρέσει σε %d bloggers: