Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Οι «σαμουράι» πάγωσαν τα «πάντσερ», Γερμανία – Ιαπωνία 1-2

Οι «σαμουράι» πάγωσαν τα «πάντσερ», Γερμανία – Ιαπωνία 1-2

Η Ιαπωνία έκανε την μεγάλη έκπληξη στον αγώνα της κόντρα στη Γερμανία που άνοιξε την «αυλαία» στον 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «σαμουράι» τιμώρησαν τα «πάντσερ» για τις πολλές χαμένες τους ευκαιρίες στο μεταξύ τους παιχνίδι και τους νίκησαν τελικά 2-1 με ανατροπή, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στη διοργάνωση.

Οι Ιάπωνες βρήκαν δίχτυα μόλις στο όγδοο λεπτό με τον Μαέντα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφ-σάιντ, γεγονός που «αφύπνισε» τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο την αντίπαλό τους. Τα «πάντσερ» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 16’ από την εκτέλεση του Κίμιχ ο Ρούντιγκερ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ, ώσπου στο 33’ δικαιώθηκαν τελικά για την υπεροχή τους. Ο Ράουμ κέρδισε πέναλτι από τον Γκόντα και ο Γκουντογκάν το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 των «πάντσερ».

Η ομάδα του Χανς Φλικ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε να «φλερτάρει» με την επίτευξη κι άλλων τερμάτων, ωστόσο με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Σημειώνεται ότι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η «νασιονάλμανσαφτ» πέτυχε γκολ με τον Χάβερτς να σκοράρει σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Γκνάμπρι, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε μετά από χρήση και του VAR ως οφ-σάιντ.

Ήρθαν τα πάνω – κάτω

Στην επανάληψη η Γερμανία συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 60’ είχε νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με την επιθετική προσπάθεια του Γκουντογκάν να σταματάει στο δοκάρι των «σαμουράι». Η αδυναμία όμως των «πάντσερ» να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» το τρίποντο κρατούσε «ζωντανή» την Ιαπωνία στο παιχνίδι, η οποία ήλπιζε στο γκολ για να αποσοβήσει την ήττα.

Στο 73’ λίγο έλειψε να έρθει το 1-1, όταν ο Νόιερ σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση τον Ίτο. Στο 75’ όμως, ο Γερμανός γκολκίπερ δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση. Από ασθενή απόκρουση του Νόιερ ο Ντόαν έγραψε το 1-1, ενώ το απόλυτο σοκ για τα «πάντσερ» ήρθε στο 83’ με τον Ασάνο να κάνει το 1-2 της ανατροπής για τους Ιάπωνες. Ως το φινάλε η Γερμανία δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε τους Ιάπωνες να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη τους.

Διαιτητής: Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (67’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90’ Μουκοκό), Μίλερ (67’ Χόφμαν), Μουσιάλα (79’ Γκέτσε), Χάβερτς (79’ Φιούλκρουγκ).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Χ. Σακάι (74’ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ναγκατόμο (57’ Μιτόμα), Ιτακούρα, Εντο, Τανάκα (71’ Ντόαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57’ Ασάνο).

Αρέσει σε %d bloggers: