Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου
Weather Data Source: athen.wetter-heute.org/

Ο ρωσικός στρατός υπόσχεται «μπόνους» για εξουδετέρωση ουκρανικών στόχων

Ο ρωσικός στρατός υπόσχεται «μπόνους» για εξουδετέρωση ουκρανικών στόχων

Η Μόσχα προσπαθεί να παρακινήσει με μπόνους και κίνητρα τους Ρώσους στρατιώτες για την εξουδετέρωση στόχων στην Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «Zvezda» του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Το ρωσικό στρατιωτικό τηλεοπτικό δημοσίευσε μάλιστα σήμερα «τιμοκατάλογο» στο κανάλι του στο Telegram. Σύμφωνα με την λίστα, η κατάρριψη ενός ουκρανικού αεροσκάφους θα πληρώνεται με 5.000 ευρώ, ενός ελικοπτέρου με κάτι περισσότερο από 3.200 ευρώ και η καταστροφή ενός άρματος μάχης με 1.600 ευρώ. «Επιπλέον, είναι δυνατές πληρωμές σε στρατιώτες που έχουν διαπρέψει στην εξουδετέρωση αντιπάλων μαχητών και στην εκπλήρωση άλλων καθηκόντων – έως και 100.000 ρούβλια» (περίπου 1.600 ευρώ)», αναφέρει το ρωσικό δίκτυο.

Τα μπόνους για την κατάρριψη drones και την καταστροφή ουκρανικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, στοιχείων πυροβολικού και αντιαεροπορικών συστημάτων είναι πάντως αρκετά μικρότερα.

Η ρωσική ηγεσία έχει επίσης υποσχεθεί στους στρατιώτες και στις οικογένειές τους υψηλούς μισθούς και οικονομική ασφάλεια σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου.

Οι τραυματίες λαμβάνουν αποζημίωση περίπου 50.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση θανάτου, η Μόσχα καταβάλλει στους συγγενείς των στρατιωτών περίπου 80.000 ευρώ.

Ωστόσο, πολυάριθμες καταγγελίες έχουν εμφανιστεί στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι πληρωμές, που έχει υποσχεθεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αρέσει σε %d bloggers: