Σάββατο, 18 Μαΐου

Ο Μέσι δήλωσε παρών και Αργεντινή – Μεξικό 2-0

Ο Μέσι δήλωσε παρών και Αργεντινή – Μεξικό 2-0

Η ήττα από τη Σαουδική Αραβία είχε φέρει με την πλάτη στον τοίχο την Αργεντινή που ήξερε ότι με ήττα από το Μεξικό θα αποχαιρετούσε πρόωρα το Μουντιάλ 2022, και με ισοπαλία θα ήταν, επίσης, κοντά στον αποκλεισμό, αλλά ο Μέσι με γκολάρα στο 64ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με 2-0 και η πρόκριση στους «16», πλέον, εξαρτάται αποκλειστικά από την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν δεδομένο ότι θα είχε επιπτώσεις στο θέαμα, αφού η ήττα έμοιαζε και ήταν καταδικαστική και για τις δύο ομάδες. Ετσι, καμία εκ των δύο δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει αλλά και οι δύο έδειξαν διάθεση να το ρίξουν το… ξύλο τους, σε αθλητικά πλαίσια πάντα, όταν παρουσιαζόταν η ευκαιρία.

Έτσι, το να αποκτήσει ρυθμό ο αγώνας γινόταν όλο και πιο δύσκολο, όπως δύσκολο ήταν, τόσο για την Αργεντινή όσο και για το Μεξικό, να φτιάξουν μια φάση της προκοπής. Οι Αργεντίνοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους, οι Μεξικάνοι αμύνονταν σωστά αλλά δεν έβρισκαν αντεπιθέσεις και τελικά τα λεπτά περνούσαν με δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα, πάθος αλλά καμία κλασική ευκαιρία.

Τα λέει όλα, άλλωστε, για το τι παιχνίδι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, το γεγονός ότι σε αυτό υπήρξε μόνο μία φάση και ήταν η εκτέλεση φάουλ του Βέγκα στο 45′, με τον Μαρτίνες να μπλοκάρει.

Το γεγονός, βέβαια, ότι το ματς δεν ήταν καλό, ότι δεν είχε φάσεις, δεν ενοχλούσε καθόλου το Μεξικό, το οποίο βολευόταν και με ισοπαλία. Την Αργεντινή, όμως, την ενοχλούσε, γιατί η ισοπαλία θα την άφηνε με το 1,5 πόδι εκτός διοργάνωσης. Και από τη στιγμή που ο Μέσι εκτελούσε φάουλ πολύ άουτ, σαν κι αυτό στο 52′ από πολύ καλή θέση, μόνο προβληματισμό προκαλούσε. Στα επόμενα λεπτά, όμως, η ψυχολογία θα άλλαζε άρδην…

Στο 64′ ο Ντι Μαρία έδωσε στον Μέσι και αυτός με το που βρήκε λίγο χώρο σούταρε αμέσως και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Οτσόα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, αφού η μισή δουλειά είχε γίνει για την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι. Η άλλη μισή, πλέον, ήταν το να κρατήσει το αποτέλεσμα, να κρατήσει τη νίκη που θα την έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση στους «16».

Και τελικά όχι μόνο το κράτησε αλλά το έκανε και 2-0 στο 87′ με το υπέροχο πλασέ του Φερνάντες, με αποτέλεσμα να πάει στους 3 βαθμούς, ισόβαθμη με τη Σαουδική Αραβία και στο -1 από την Πολωνία, την οποία θα αντιμετωπίσει στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (63′ Μολίνα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες, Ακούνια, Ροντρίγκες (57′ Φερνάντες), ΜακΑλιστερ (69′ Παλάσιος), Ντε Πάουλ, Μέσι, Ντι Μαρία (70′ Ρομέρο), Λαουτάρο (63′ Άλβαρες).

Μεξικό: Οτσόα, Άλβαρες (66′ Χιμένες), Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαδράδο (42′ Γκουτιέρες), Τσάβες, Λοσάνο (73′ Αλβαράδο), Βέγκα (66′ Αντούνια).

Αρέσει σε %d bloggers: