Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Νέος σύγχρονος παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη

Νέος σύγχρονος παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη

Ένα νέο σύγχρονο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, απέκτησε ο Δήμος Πετρούπολης, χωρητικότητας 54 νηπίων, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού, 1.9 εκ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, Αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πετρούπολης και πολλών γονέων, των οποίων τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στον νέο παιδικό σταθμό.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Νικόδημος Αθανασίου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που ευοδώθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η νέα σχολική μονάδα, με σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η οποία, όπως ανέφερε, θα φιλοξενεί με ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένη με όλο των απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

«Μετά την πρόσφατη υπογραφή χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, παραδίδουμε στο Δήμο άλλη μία σύγχρονη σχολική δομή, ένα έργο που και αυτό αποτελεί καρπό και αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄Βαθμού», τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Για εμάς η στήριξη της προσχολικής αγωγής είναι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο των δράσεων δημιουργίας ή αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Και βεβαίως, ο παιδικός σταθμός αποτελεί μια σημαντική διευκόλυνση για τους εργαζόμενους γονείς, καθώς γνωρίζουν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα υγιές, δημιουργικό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον όσοι αυτοί βρίσκονται στην εργασία τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πετρούπολης, τον καλό φίλο και συνοδοιπόρο Στέφανο Βλάχο, αλλά και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και προφανώς της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία, που οδήγησε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, τον παιδικό σταθμό που σήμερα παραδίδουμε στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

Είμαστε περήφανοι, γιατί χρηματοδοτούμε πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. €, ενώ έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής».

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των Δήμων της Αττικής, διαθέτοντας πόρους για σύγχρονές υποδομές και επισήμανε: «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μαζί θα προχωρήσουμε για να εξασφαλίσουμε αυτό που αξίζει στα παιδιά μας. Γιατί η επένδυση στις νέες γενιές είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος , αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει για τον Δήμο Πετρούπολης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, ώστε η Πετρούπολη να καταστεί ένας από τους πιο ανεπτυγμένους Δήμους, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη υπογραφή της χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως: «Με το να εγκαινιάζει κανείς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να αισθάνεται όχι μόνο ικανοποίηση, αλλά και ιδιαίτερη χαρά, γιατί συντελεί στην ανάπτυξη όχι μόνο της παιδείας στον τόπο του, αλλά και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του γνωσιακού περιεχομένου των παιδιών και της μαθητικής νεολαίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πετρούπολης Θανάσης Σκαλιστήρας , Θοδωρής Λάππας , Νίκος Κακαβάς , Φώτης Χριστόπουλος , Χρυσάνθη Παχίδου, Στέλιος Χρυσικός, Παναγιώτης Κάκαλης , Κατερίνα Σταματοπούλου, Χρήστος Κυριάκος, Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης κος Βασίλης Φιλίππου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βαμβακάς και Σταυρούλα Αγγελοπούλου, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης Ν. Σακούτης και άλλοι.

Αρέσει σε %d bloggers: