Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Νέο νηπιαγωγείο στην Πετρούπολη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Νέο νηπιαγωγείο στην Πετρούπολη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο 1.120.000,00 ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής
, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Πετρούπολης Σ. Βλάχου και στελεχών της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Ειδικότερα στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Συμβούλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Κυριαζόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

 

 

Κατά την συνάντηση τα στελέχη της ΚΤΥΠ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας».

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. € και έχουν ως δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου σ΄έναν Δήμο με αυξημένο πληθυσμό και σημαντικές ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες, κυρίως σε νηπιαγωγεία, όπως είναι η Πετρούπολη και πρόσθεσε πως σύντομα θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και η κατασκευή ενός δεύτερου νηπιαγωγείου στην Πετρούπολή, ενώ άμεσα θα γίνουν και τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού. Στη συνέχεια επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, αφετέρου θα εξασφαλίζουν την επάρκεια αιθουσών, ιδιαίτερα για τα νηπιαγωγεία, μετά και από την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στ. Βλάχος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής για την συμβολή τους, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων στην Πετρούπολη, και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, κρίνεται αναγκαία, καθώς ο δήμος παρουσιάζει αύξηση πληθυσμού και μάλιστα με πολλά νέα ζευγάρια να κατοικούν στην περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, αφού εξήρε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, με τη συνεχή στήριξη του υπουργού μας κ. Κώστα Καραμανλή και σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, νέες, σύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Σήμερα έγινε η ένταξη του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και άμεσα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Παραμένουμε συνεπείς στο ότι τα παιδιά είναι έγνοια μας και προτεραιότητά μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος χαιρέτισε με ικανοποίηση την υπογραφή της απόφασης ένταξης ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου τονίζοντας ότι αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κτιριακών Υποδομών και Δήμου, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού της Πετρούπολης, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Το έργο ανέγερσης του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Πετρούπολης. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα, ισόγειο και υπόγειο. Το οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το 17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρόδου & Έλλης.

Σύμφωνα με το Διάγραμμα Κάλυψης ο ελεύθερος χώρος του οικοπέδου που προσεγγίζει τα 270m2 περίπου, διαμορφώνεται κατάλληλα για την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση από τα νήπια. Κατασκευάζεται ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες προκειμένου να εξασφαλίζεται η προσέγγιση στο κτίριο και σε λειτουργικά σημεία του περιβάλλοντος χώρου (πέργολες, βρύσες, κ.α.). Στον αύλειο χώρο του διδακτηρίου κατασκευάζονται βρύσες, μία πέργολα και διαμορφώνονται χώροι πράσινου και καθιστικά.

Οι λειτουργίες του νέου κτιρίου ανά επίπεδο θα είναι:

ΥΠΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους (δύο αποθήκες) και έναν Η/Μ χώρο καθώς και έναν αδιαμόρφωτο – ελεύθερο χώρο.

ΙΣΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει Γραφείο Νηπιαγωγών με w.c., Κουζίνα – Τραπεζαρία, Αποθήκη, Πολυδύναμο χώρο και χώρους υγιεινής (w.c. νηπίων και w.c. ΑΜΕΑ) και δύο Αίθουσες Διδασκαλίας.

Το κτίριο καλύπτεται με δώμα όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν Η/Μ εγκαταστάσεις (Κ.Κ.Μ., Αντλία Θερμότητας και Συστοιχία φωτοβολταϊκών) η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω μεταλλικής ανεμόσκαλας από τον πίσω ακάλυπτο. Στα παραδοτέα του έργου είναι και κατάλληλα διαμορφωμένος περιβάλλον χώρος της σχολικής μονάδας.

Αρέσει σε %d bloggers: