Δευτέρα, 6 Μαΐου

Μουντιάλ 2022: Οι όμιλοι και το πρόγραμμα

Μουντιάλ 2022: Οι όμιλοι και το πρόγραμμα

Το Μουντιάλ 2022, το 22ο της ιστορίας, είναι και το πλέον πολυσυζητημένο πριν καν την έναρξή του, αφού είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί χειμώνα λόγω των απάνθρωπων θερμοκρασιών στο Κατάρ το καλοκαίρι, με τη FIFA να δέχεται επιθέσεις για την απόφασή της, τον διεθνή Τύπο να εστιάζει στο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις 32 ομάδες που συμμετέχουν να έχουν προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα πριν μπουν στη μάχη κυνηγώντας τη δόξα.

Η δόξα, βέβαια, ορίζεται διαφορετικά για την κάθε ομάδα. Για το Κατάρ, για παράδειγμα, η συμμετοχή και μόνο είναι ιστορικό γεγονός και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει να κάνει κάποια έκπληξη, συμμετέχοντας στον 1ο όμιλο, στον οποίο φαβορί είναι η Ολλανδία.

Για την Αγγλία, από την άλλη πλευρά, η οποία συμμετέχει στον 2ο όμιλο, η δόξα ορίζεται σαν «κατάκτηση του τροπαίου», κάτι που έχει πετύχει μόνο μία φορά στο παρελθόν, το μακρινό 1966, όταν και είχε διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την κατάκτηση του τροπαίου, βέβαια, κυνηγάει και ο Λιονέλ Μέσι, αφού είναι το μόνο που του λείπει για να έχει την… απόλυτη δόξα, με την Αργεντινή, η οποία είναι στον 3ο όμιλο, να αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Σε αυτή την κατηγορία εξ ορισμού πρέπει να μπει και η Γαλλία, η οποία είναι στον 4ο όμιλο, αφού πρόκειται για την κάτοχο του τίτλου και έχει πολύ δυνατό ρόστερ παρά τις απουσίες που προέκυψαν λόγω τραυματισμών.

Αμέσως μετά, στον 5ο όμιλο, βρίσκουμε ακόμη δύο ομάδες που έχουν συνηθίσει να στοχεύουν ψηλά, τις Ισπανία και Γερμανία, οι οποίες έχουν και τον πρώτο λόγο για τις πρώτες δύο θέσεις του γκρουπ ώστε να πάνε στα νοκ άουτ ματς.

Εκεί θέλει να βρεθεί και η φιναλίστ του Μουντιάλ 2018, η Κροατία, η οποία είναι στον 6ο όμιλο, στον οποίο υπάρχει και το Βέλγιο, μια ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά όχι και την απαιτούμενη προσωπικότητα, όπως έχει δείξει, τουλάχιστον, στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Τέτοιο πρόβλημα, φυσικά, δεν έχει η πολυνίκης της διοργάνωσης, η Βραζιλία, η οποία στοχεύει όπως πάντα στο τρόπαιο, το οποίο θα είναι το 6ο της ιστορίας της και το πρώτο μετά το 2002, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις της από τον 7ο όμιλο.

Αν ο Νεϊμάρ και η παρέα του τερματίσουν στην 1η θέση, τότε θα συναντήσουν στους «16» τη 2η του 8ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η πάντα σκληρή Ουρουγουάη, η Γκάνα και η Νότια Κορέα.

Οι όμιλοι του Μουντιάλ 2022

1ος Όμιλος

Κατάρ
Εκουαδόρ
Σενεγάλη
Ολλανδία

2ος Όμιλος

Αγγλία
ΗΠΑ
Ιράν
Ουαλία

3ος Όμιλος

Αργεντινή
Μεξικό
Πολωνία
Σαουδική Αραβία

4ος Όμιλος

Αυστραλία
Γαλλία
Δανία
Τυνησία

5ος Όμιλος

Γερμανία
Ιαπωνία
Ισπανία
Κόστα Ρίκα

6ος Όμιλος

Βέλγιο
Καναδάς
Κροατία
Μαρόκο

7ος Όμιλος

Βραζιλία
Ελβετία
Καμερούν
Σερβία

8ος Όμιλος

Γκάνα
Νότια Κορέα
Πορτογαλία
Ουρουγουάη

Αρέσει σε %d bloggers: