Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής μονάδας φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής μονάδας φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» τόνισε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαΐδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει στην επιστολή του ότι η αδειοδότηση οποιουδήποτε σχεδίου στρατηγικών επενδύσεων προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία προβλέπεται αναλυτικά από τον νόμο.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι «πρέπει αρχικά να υποβληθεί από τον υποψήφιο επενδυτή σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με περιγραφή του σχεδιαζόμενου έργου (master plan) και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, δηλαδή την Περιφέρεια και τον Δήμο, να δοθεί έγκριση από τους Γενικούς Γραμματείς και τους Υπουργούς των συναρμόδιων Υπουργείων και να υποβληθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βάσει των παρατηρήσεών του θα εκδοθεί το τελικό Προεδρικό Διάταγμα για την αδειοδότηση. Μια τέτοια διαδικασία εξασφαλίζει ότι θα ακουστούν έγκαιρα οι τυχόν ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής».

«Καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει εκκινήσει μέχρι σήμερα» σημειώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στις ρητές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης καταλήγει ότι θα συνεχίσει προσωπικά να παρακολουθεί το ζήτημα, τονίζοντας ότι «είναι βασικό μου μέλημα να έχουν οι κάτοικοί της Δυτικής Αθήνας την ασφάλεια, την περιβαλλοντική προστασία και την ποιότητα ζωής που δικαιούνται».

Αρέσει σε %d bloggers: