Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Μ. Συρεγγέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορεί για το δίκτυο δομών της χώρας που στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες

Μ. Συρεγγέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορεί για το δίκτυο δομών της χώρας που στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα σοβαρά θέματα, όπως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και συνεχίζει τα ψεύδη του, δείχνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εθισμένη στην παραπληροφόρηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου δήλωσε σήμερα σε εκπομπή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει δομές και κέντρα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες». Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το δίκτυο δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ, με τα συμβουλευτικά κέντρα, τους ξενώνες φιλοξενίας και τη Γραμμή SOS 15900, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάστηκε μόνο ένα συμβουλευτικό κέντρο, ενώ έκλεισε ένας ξενώνας.

Τονίζεται ότι κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, η πρώην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking κ.λπ.) εκπόνησε το «Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών 2009-2013», το πρώτο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης προς όφελος των γυναικών για την αντιμετώπιση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη δημιουργία ενός Δικτύου Δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας. H χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών αυτών έγινε από το Ε.Π. « Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και η χρηματοδότηση συνεχίστηκε από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Πρόσφατα διασφαλίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τους Έλληνες πολίτες μειωμένης αντίληψης και να σταματήσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό.

Αρέσει σε %d bloggers: