Κυριακή, 14 Απριλίου

Μ. Συρεγγέλα: Η σημερινή κυβέρνηση ενισχύει και προστατεύει την εργασία

Μ. Συρεγγέλα: Η σημερινή κυβέρνηση ενισχύει και προστατεύει την εργασία

Τις πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ίδια στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα τις Πολιτικές για την ενίσχυση και την προστασία της εργασίας, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, «η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να πετύχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης για την Ελλάδα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, να μειώσει 50 φόρους και εισφορές και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 20% – από 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να φέρει επενδύσεις και να δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας».

Επίσης, σύμφωνα την υφυπουργό, «η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε την ανεργία κατά 7 μονάδες και τη γυναικεία ανεργία κατά 10 μονάδες. Αύξησε τις συντάξεις έπειτα από 12 χρόνια και προχώρησε σε μόνιμους διορισμούς 25.000 εκπαιδευτικών. Παράλληλα θεσμοθέτησε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να κατοχυρώνεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας του εργαζομένου και να µην κάνει κατάχρηση εις βάρος του ο εργοδότης».

«Εμείς μιλάμε με πράξεις, μιλάμε με έργα» τόνισε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «με τον νέο εργασιακό νόμο θεσπίσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας, συμπληρώσαμε το νομοθετικό πλαίσιο των γονικών αδειών και διευρύναμε το δικαίωμα των εργαζόμενων γονέων να κάνουν χρήση ευέλικτων συνθηκών απασχόλησης ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες φροντίδας της οικογένειάς τους. Μάλιστα με τον νέο εργασιακό νόμο ορθώσαμε ένα τείχος προστασίας των θέσεων εργασίας, με την απαγόρευση απόλυσης όσων κάνουν χρήση αυτών των διευκολύνσεων, ενώ κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, θεσπίζοντας ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο δίκτυ προστασίας για όλους τους απασχολούμενους, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι γυναίκες, να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ένα αξιοπρεπές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Τέλος η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και τη στήριξη της γυναικείας εργασίας, όπως οι Νταντάδες της γειτονιάς, η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις και το Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις. «Εμείς στηρίζουμε ουσιαστικά την οικογένεια, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και δεν παρουσιάζουμε λύσεις πυροτεχνήματα όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εμείς θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, καλύτερους μισθούς και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Θέλουμε η Ελλάδα να έχει διεθνώς της θέση που της αξίζει» κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

Αρέσει σε %d bloggers: