Πέμπτη, 25 Απριλίου

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Για τη λειτουργία του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα»

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Για τη λειτουργία του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, να μετατραπεί η οργή κι αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση, αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη!

Και συνεχίζει: «Οι ανατριχιαστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών, δικαίως προκαλούν αγανάκτηση και οργή στον λαό μας. Η αποκάλυψη όλου του δικτύου εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανήλικων παιδιών και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, είναι στοιχεία αυτονόητα.

Αποκαλύπτουν όμως με κραυγαλέο και τραγικό τρόπο την έλλειψη ολόπλευρης προστασίας και στήριξης των παιδιών, με ευθύνη του κράτους, για να μην “πέφτουν στα χέρια” του ενός ή του άλλου “πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας”, για να μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, αλλά και για να καταφέρνουν να επουλώνουν τα τραύματά τους.

Το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα», έθεσε για άλλη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου στις 13-10-2022. Η Πετρούλα Κυριακοπούλου δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην τοποθέτησή της ανέδειξε πως οι εργαζόμενοι της δομής έχουν κρούσει πολλές φορές το κώδωνα του κινδύνου για τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν η διαρκής υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του. Πρότεινε μάλιστα «το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων για την ανάγκη μαζικών μόνιμων προσλήψεων όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των απροστάτευτων παιδιών». Τόσο όμως η Δημοτική Αρχή όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις κράτησαν «σιγή ιχθύος» για αυτό το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα!

Απέναντι στην επιλεκτική «ανικανότητα» του κράτους να προστατεύσει τα παιδιά, μπροστά σε φαινόμενα που αναδεικνύουν πόσο σάπιες είναι οι αξίες του συστήματος όπως ο ανταγωνισμός, το «πάτα επί πτωμάτων», ο ατομισμός, η ανισότιμη σχέση και η καταπάτηση κάθε αξιοπρέπειας γυναικών και ανδρών, ο λαός δεν πρέπει να μένει θεατής!

Πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του, να βγει μπροστά, να οργανώσει την πάλη του μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος. Να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο «Μητέρα» και να διεκδικήσει:

– Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζομένων στο «Μητέρα» που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
– Πλήρη και επαρκή κρατική στήριξη των κοινωνικών δομών προστασίας του παιδιού, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού.
– Άμεσες προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλες τις σχολικές μονάδες.
– Στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό».

Αρέσει σε %d bloggers: