Παρασκευή, 29 Μαρτίου

ΚΕΔΕ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους

ΚΕΔΕ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα του εκλογικού νόμου και οι προσλήψεις στους Δήμους. Αναφορικά με το θέμα του εκλογικού νόμου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια τροποποιητική νομοθετική ρύθμιση για να μην υπάρχουν σημεία τα οποία είναι αδιευκρίνιστα και αφορούν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρων στις δημοτικές κοινότητες. Να αποσαφηνιστεί ο τρόπος εκλογής του Προέδρου σε δημοτικές κοινότητες άνω των 2000 κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε πως στις 20 Φεβρουαρίου 2023 σε συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τα αρμόδια υπουργεία, συμφωνήθηκε να καταβληθούν 25 εκατ. Ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους για το 2022, ως έκτακτη χρηματοδότηση αλλά ακόμη αυτό δεν έχει γίνει. Είναι και τα 20 εκατομμύρια των ΔΕΥΑ που πρέπει να δοθούν, υποστήριξε. «Ήδη πολλοί Δήμοι έχουν μεγάλα προβλήματα στο να καλύψουν το ενεργειακό κόστος. Δήμος της Αττικής μάλιστα σκοπεύει να πάρει προκαταβολή ΚΑΠ για να καλύψει το κόστος. Πρέπει να αντιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο πως τα χρήματα αυτά λείπουν από τους περσινούς προυπολογισμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως είναι θετικό πως έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ και την ναυαγοσωστική κάλυψη.

Αναφορικά με τις προσλήψεις ο Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε την άποψη του πως εργαζόμενοι που δουλεύουν στους Δήμους, τα ΚΔΑΠ και έχουν εισαχθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες πρέπει να μονιμοποιηθούν μετά από 15 και 20 χρόνια εργασίας. Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως και ο ίδιος πήγε στα δικαστήρια για να υποστηρίξει εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων που είναι σε αυτό το καθεστώς προσλήψεων. «Προφανώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες», είπε.

«Οι Δήμοι έχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, αλλά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναφορικά με την κινητικότητα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να σταματήσει διότι με αυτό τον τρόπο μετακινείται υπεραπαραίτητο προσωπικό για τους Δήμους σε άλλες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτονται οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ αναφορικά με τις προσλήψεις. Εφόσον στηρίζουμε τον ΑΣΕΠ δεν πρέπει να τον παρακάμπτουμαι. Άλλο οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν εργαζόμενοι με συμβάσεις στα ΚΔΑΠ.

Αρέσει σε %d bloggers: