Παρασκευή, 26 Απριλίου

Ίλιον: Αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Ίλιον: Αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Ο Δήμος Ιλίου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αποκόλληση μέρους της καμινάδας του 3ου Δημοτικού Σχολείου:

«Την 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ριπές ανέμου συνέβαλαν στην αποκόλληση του μεταλλικού καπέλου της καμινάδας από την οροφή του κτιρίου και την ρίψη του εντός του προαύλιου χώρου της εν λόγω σχολικής μονάδας. Το σώμα της καμινάδας παρέμεινε στο ακέραιο στην θέση του και δεν υπέστη καμία βλάβη.

Ο εντοπισμός μίας τέτοιας φθοράς της βάσης στήριξης του καπέλου δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί μακροσκοπικά, τόσο από τις τακτικές επιθεωρήσεις των υπηρεσιών μας, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του σχολείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των εργασιών ετήσιας συντήρησης της σχολικής μονάδας, καθώς ο τρόπος σύνδεσής του καπέλου με το σώμα της καμινάδας είναι αφανής και καλυπτόμενος από το ίδιο το τριγωνικό καπέλο της.

Πάραυτα, ο Δήμος έχοντας ως μέλημά του τη διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας του σχολείου και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας της μαθητικής κοινότητας, θα προβεί με δικά του συνεργεία αύριο Σάββατο και εκτός ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην προληπτική απομάκρυνση όλου του συστήματος της καμινάδας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή του με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του, πέραν των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από τις υπηρεσίες μας, θα μεριμνήσει και για την αξιολόγησή τους από εξειδικευμένους φορείς πιστοποίησης».

Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον

Με αφορμή την αποκόλληση μέρους της καμινάδας του 3ου Δημοτικού Σχολείου ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»:

«Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Οι ζωές των παιδιών μας πάνω από όλα.

Εδώ και καιρό ως δημοτική παράταξη φωνάζουμε και παρεμβαίνουμε για τα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στον Δήμο Ιλίου.

Μια απλή καταγραφή των γεγονότων, αρκεί για να το επιβεβαιώσει κάποιος: σοβάδες ή άλλα αντικείμενα που πέφτουν στις τάξεις, αίθουσες που πλημμυρίζουν, υγρασίες, διάδρομοι με «γυμνά» καλώδια, απαρχαιωμένα κτίρια, σχολεία αφύλαχτα στα μαύρα σκοτάδια.

Η δημοτική αρχή Ζενέτου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγηθεί τα σχολεία στο Ίλιον, καθώς συνεχίζει να τα απαξιώνει, και να αντιμετωπίζει την κατάσταση με προχειρότητα και αδιαφορία.

Προχθές από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών, αποκολλήθηκε τμήμα της καμινάδας στο κτίριο με αποτέλεσμα να «προσγειωθεί» στην αυλή του σχολείου από μεγάλο ύψος. Για καλή τύχη όλων, έτυχε να μη βρίσκεται εκείνη την ώρα κάποιο παιδί ή δάσκαλος στο σημείο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι ζωές των παιδιών μας μετράνε. Οι ζωές των εκπαιδευτικών μετράνε.

Απαιτούμε:

1) Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Φανούριο, την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ώστε να επαναλειτουργήσει το σχολείο άμεσα με ασφάλεια

2) Να διεξαχθούν έλεγχοι από αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό των Κτιριακών Υποδομών και του Δήμου σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας, ώστε να επιβεβαιώνεται η καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων

3) Μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, ενίσχυση της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας σε αυτά

4) Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη – Σύγχρονα, αξιοπρεπή και ασφαλή σχολεία για μαθητές & εκπαιδευτικούς».

Αρέσει σε %d bloggers: