Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα θα βρεθεί σε σχολείο του Περιστερίου!

Η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα θα βρεθεί σε σχολείο του Περιστερίου!

Μια σπουδαία επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη μας αφού η κόρη του μεγάλου επαναστάτη Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα θα βρεθεί στο 13ο Λύκειο Περιστερίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Περιστερίου, η Αλέϊδα Γκεβάρα, θα βρεθεί στο 13ο ΓΕΛ Περιστερίου και θα συνομιλήσει με μαθητές και καθηγητές στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Η Αλέϊδα Γκεβάρα βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η New Star, προς τιμήν του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, με αφορμή τα 55 χρόνια από τη δολοφονία του.

Στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα εκτελείται με εννέα πυροβολισμούς από τον υπαξιωματικό του Bολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν.

Αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα βουνά της Bολιβίας, έμελλε να γίνει σύμβολο του αγώνα όλων των καταπιεσμένων για μια άλλη κοινωνία.

Ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα (Ernesto «Che» Guevara) γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1953.

Η γνωριμία του με τον Φιντέλ Κάστρο θα σηματοδοτήσει μια τομή στην ζωή του και στην ζωή του Κουβανέζικου λαού.

Η Δρ Αλέϊδα Γκεβάρα είναι παιδίατρος, διακρίνεται για τη συμμετοχή της σε διεθνείς ανθρωπιστικές αποστολές και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται διεθνώς ως πρέσβειρα της Κουβανικής Επανάστασης και του αγώνα για τερματισμό του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

Αρέσει σε %d bloggers: