Παρασκευή, 2 Ιουνίου

Η Adidas εκδίδει νέο ομόλογο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Η Adidas εκδίδει νέο ομόλογο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Η Adidas επιστρέφει στην αγορά ομολόγων, με εγχείρημα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μετά το «διαζύγιο» με τον διάσημο ράπερ Κάνιε Γουέστ (λόγω των αντισημιτικών δηλώσεών του), που θα κοστίσει στo γερμανικό κολοσσό ένα δισεκατομμύριο 800 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία εξέδωσε ομολογιακό δάνειο ύψους ενός δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Adidas χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο για πρώτη φορά από το 2020, με έκδοση ίσης ποσότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η εγκατάλειψη της σειράς αθλητικών παπουτσιών Yeezy, που παράγει ο ίδιος ο Γουέστ, θα έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) ύψους περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στον ισολογισμό της Adidas, τους πρώτους εννέα μήνες, η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 7,5%, αλλά πτώση 40,8% στα καθαρά έσοδα και μείωσε το μεικτό περιθώριο από 50,1% σε 49,1%.

Τα αποθέματα της εταιρείας την περίοδο αυξήθηκαν κατά 72%, στα 6 δισ. και 315 εκατ. ευρώ, ενώ το χρέος διπλασιάστηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Adidas αναμένει ότι τα ετήσια έσοδά της θα αυξηθούν κατά λιγότερο από 5%, σε σύγκριση με την αρχικά αναμενόμενη αύξηση έως και 9%. Το μεικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας θα είναι 47,5%, μιάμιση μονάδα χαμηλότερο από την αρχική πρόβλεψη.

Η Adidas έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του έτους με αύξηση πωλήσεων 11%, στα 6 δισ. και 408 εκατ. ευρώ και το λειτουργικό της αποτέλεσμα υποχώρησε στα 179 εκατ. ευρώ, 300 εκατ. ευρώ λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Αρέσει σε %d bloggers: