Δευτέρα, 29 Απριλίου

Γ. Τσίνας: Η τεχνολογική επανάσταση του δήμου Περιστερίου συνεχίζεται

Γ. Τσίνας: Η τεχνολογική επανάσταση του δήμου Περιστερίου συνεχίζεται

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Δήμος Περιστερίου ξεχωρίζει για την καινοτόμο ψηφιακή πολιτική που έχει υιοθετήσει με πρωτεργάτη τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, Γιώργο Τσίνα.

Ο κ. Τσίνας τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη το Περιστέρι έχει μετατραπεί σε «παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Αντιδήμαρχος που εκφράζει τη νέα γενιά στο Περιστέρι θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προκειμένου να συνεχίσει την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τη διευκόλυνση των συμπολιτών του με την εξάλειψη ωρών αναμονής σε ουρές, την περαιτέρω επέκταση της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων αλλά και τους δρομολογημένους σχεδιασμούς για να καταστεί το Περιστέρι η «εξυπνότερη» πόλη.

Κύριε Τσίνα, τι ακριβώς συμβαίνει στο Περιστέρι. Έχει περάσει δυναμικά στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού;

Στο Περιστέρι τολμώ να πω πως συντελείται μια τεχνολογική επανάσταση. Πλέον, καλύπτουμε ουσιαστικά τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών αξιοποιώντας την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, σήμερα διαθέτουμε ένα άμεσο σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα 72 υπηρεσιών, με παράλληλη ενοποίηση των μητρώων. Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι αξιοποίησαν τις υπηρεσίες αποφεύγοντας τη μη αναγκαία αναμονή σε ουρές. Επιπλέον, δημιουργήσαμε τη «Δημοτική Ενημερότητα του Πολίτη». Δηλαδή πετύχαμε την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, υπαγωγή σε ρυθμίσεις, τακτοποίηση υποχρεώσεων και συναλλαγών ιδιωτών και επιχειρήσεων με πλήρη διαφάνεια. Τέλος, μειώσαμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την εσωτερική γραφειοκρατία και εξοικονομήσαμε πόρους και αναλώσιμα, με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και το Ψηφιακό Πρωτόκολλο με το οποίο μέχρι σήμερα έχουν εξοικονομηθεί 2 εκατομμύρια εκτυπώσιμες σελίδες Α4.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την επόμενη ημέρα;

Δεν ξεχνάμε πως ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Το όραμα που μοιραζόμαστε με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη είναι να κάνουμε το Περιστέρι την πιο «έξυπνη» πόλη σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ξεκινάμε δράσεις και έργα μεγάλης κλίμακας για την «εξυπνοποίηση» της πόλης μας. Επομένως ναι έχουμε πολλά και μεγάλα σχέδια για το Περιστέρι της επόμενης ημέρας.

Γιατί να επιλέξει κάποιος να σας ψηφίσει;

Τέσσερα χρόνια αλλάξαμε πολλά και με τη δύναμη της τεχνολογίας βελτιώσαμε ουσιαστικά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν για να συνεχίσουμε με τον Ανδρέα Παχατουρίδη το έργο που ξεκινήσαμε με συνέπεια, σχέδιο και όραμα, για το Περιστέρι της Δικής μας Γενιάς.

Αρέσει σε %d bloggers: