Πέμπτη, 25 Απριλίου

Εικόνες ντροπής σε δημοτικό στο Αιγάλεω

Εικόνες ντροπής σε δημοτικό στο Αιγάλεω

Για δεύτερη φορά βρήκαν κλειδωμένο το σχολείο τους οι μαθητές του 9ου Δημοτικού στο Αιγάλεω.

Ο λόγος που τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα είναι γιατί έχει γίνει έξωση από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου (οι οποίοι είναι απόγονοι του γνωστού συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα), που έχουν υπέρ τους δικαστική απόφαση.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς η ιστορία είχε επαναληφθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο. Τότε, μάλιστα, τα παιδιά είχαν αναγκαστεί να κάνουν την πρώτη τους προσευχή… στον δρόμο.

Οι κλειστές πόρτες έχουν εξοργίσει τους γονείς των μικρών μαθητών και περιμένουν να εκτελεστεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου για απαλλοτρίωση του κτιρίου, όμως οι διαδικασίες καθυστερούν.

«Μέχρι να κυλήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, δεν αναιρείται η απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, με τους μαθητές ωστόσο να είναι ξεκρέμαστοι. Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι πρόθεση να μην επιστρέψουν για τρεις ημέρες τα παιδιά στα σχολεία και να πάνε σε άλλο σχολικό κτίριο, που βρίσκεται κοντά, ώστε προσωρινά να συνεχίσουν εκεί τα μαθήματα.

Αρέσει σε %d bloggers: