Πέμπτη, 25 Απριλίου

Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Αιγάλεω

Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Αιγάλεω

Ακόμα δύο σύγχρονα απορριμματοφόρακαι 713 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αιγάλεω, ανεβάζοντας σε τρία τον συνολικό τους αριθμό.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος διανομής στους δήμους της Αττικής, με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας, στο χώρο του Άλσους στο Αιγάλεω, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου και των Αντιδημάρχων Χ. Αρβανίτη και Π. Μανδραφλή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο Αιγάλεω και αναφέρθηκε στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης μέσω του νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των Δήμων να συμμετέχουν στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για την μετάβαση σε μια «Πράσινη Αττική», με νέα κουλτούρα και εργαλεία στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Συγχαίρω θερμά τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γ. Γκίκα, που με τις υπηρεσίες του Δήμου, συνδέονται ενεργά ως αναπόσπαστος κρίκος αυτής της μεγάλης και ισχυρής πράσινης αλυσίδας που δημιουργούμε ως Περιφέρεια για το μέλλον της Αττικής μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Δήμου με σύγχρονα εργαλεία, επισημαίνοντας: «Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα Αιγάλεω πιο καθαρό και πιο πράσινο. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των βιοαποβλήτων που ανακυκλώνονται προχωρώντας στη διαλογή και στην κομποστοποίηση στην πηγή τους, δηλαδή στο κάθε νοικοκυριό της πόλης μας. Με την παραλαβή των δύο νέων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων σε συνδυασμό με τους νέους καφέ κάδους κινούμαστε ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Γιώργο Πατούλη προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του».

Αρέσει σε %d bloggers: